13:01 07.04.2020

Багато студентів азіатського походження піддаються насильству через спалах коронавірусу

4 хв читати

Джонатан Мок, студент юридичного факультету UCL, родом із Сінгапуру, недавно йшов вулицями Лондону, коли почув, як хтось кричить: «Коронавірус!» Потім на нього настільки жорстоко напали, що йому потрібна була пластична операція на обличчі. Британська поліція в даний час веде ще одне розслідування, в якому зловмисники нібито зірвали одяг з китайського аспіранта Університету Глазго.

У міру того, як коронавірус поширюється по всьому світу, поширюються і випадки ксенофобії проти студентів азіатського походження. У Нідерландах деякі гуртожитки були розмальовані ненависницькими висловлюваннями, а голландський студент китайського походження отримав ножові поранення. Від Австралії до США азіатські студенти стикаються з образами, виселенням і відмовами від надавати їм медичні послуги і навчати їх.

«Антиазіатські» настрої

Кері Ву, доцент кафедри соціології в Канадському Університеті Йорка, проводить нове дослідження про те, чи є зростання «антиазіатських» настроїв результатом спалаху коронавируса, або, імовірніше, всього лише частиною більш широкого ланцюга ксенофобії в західному суспільстві.

Він використовує термін «антиазіатський», тому що жертвами нападу можуть бути не тільки ті, які родом з тієї частини Китаю, де народився Covid-19. «Є багато людей азіатського походження, які родом з Канади. І багато хто з них є іммігрантами з інших частин світу», — сказав він. «Зростання числа нападів на «азіатських людей» — це просте проявлення історичної дискримінації китайців і азіатів в західних культурах і суспільствах».

Доктор Ву сказав, що одна з його аспіранток потерпала від тиску, на неї кричали і називали «коронавірус» в університеті. Ця аспірантка зазнала аналогічних переслідувань на вулицях Торонто, одного з найбільш етнічно різноманітних міст в світі. «В результаті цих інцидентів їй було важко зосередитися на роботі і дослідженнях», - сказав він.

«Оскільки ці напади на азіатських студентів настільки поширені, я не можу сказати, що наші університети роблять достатньо для захисту азіатських студентів», - сказав доктор Ву. «Будучи державними установами, університети можуть зробити набагато більше. У цей важкий час для університетів стає все більш важливим публічно засуджувати ксенофобію».

Доктор Ву сказав, що університети повинні «засуджувати і карати» будь-які дискримінаційні дії. А захищення азіатських студентів може включати в себе як створення інклюзивної середовища і заохочення міжрасових взаємодій, так і створення програм, які допомагають студентам справлятися з психологічними наслідками расових нападів.

Ще більше досліджень

Джун Вень, лектор Університету Едіт Коуен в Австралії, також проводить дослідження з дискримінації, пов'язаної з коронавірусом, з першою статтею, опублікованою в лютому в журналі Anatolia.

Він сказав, що швидке поширення коронавируса з Китаю в світі «привело до страху і паніки в кожному суспільстві», що може призводити до «нераціональних і навіть незаконних дій». Зокрема, за його словами, «велика дезінформація про вірус і спотворення правди» в засобах масової інформації - наприклад, заголовки, які проголошують: «Китайські діти залишаються вдома» або «Стовпотворіння Китайського Вірусу» - стимулювали дискримінацію.

«Ми, академіки, несемо відповідальність за використання нашого досвіду для виявлення неточних повідомлень в ЗМІ», - сказав доктор Вень. «Якщо ці неправильні уявлення не будуть усунуті, далі, ми почнемо бачити проблеми з психічним здоров'ям, пов'язані з соціальною ізоляцією і расовою дискримінацією».

Ситуація в Найліберальнішому Університеті

Навіть Каліфорнійський університет в Берклі, один з найліберальніших університетів у світі, не був захищений від нісенітниць з приводу спалаху коронавіруса

Служба охорони здоров'я Берклі піддалася різкій критиці, коли в публічному зверненні була висловлена ідея, що ксенофобія є «нормальною» реакцією на епідемію. Близько половини студентського складу Берклі складають азіати, включаючи як американців азіатського походження, так і іноземних студентів.

Пост в Instagram був швидко видалений, і адміністрація університету виступила з різким вираженням, що засуджує дискримінацію. «Ми також повинні твердо відмовитися від усіх форм антиазіатських настроїв і інших виявів ксенофобії під маскою страху перед Covid-19», - йдеться в заяві.

Уїнстон Ценг, аспірант з Берклі в області азіатсько-американських досліджень і громадської охорони здоров'я, сказав, що «в пандемії коронавіруса в кампусі Cal (Університет Берклі) спостерігається ксенофобія, але не більше, ніж в інших кампусах в США».

«Тут, в кампусі Cal, у нас є багато азіатсько-американських комітетів, програм і студентських асоціацій, і деякі з них підтримують повагу серед різних спільнот кампусу», - сказав він. Спільнота кампусу, на його думку, має «встати, щоб протестувати і не боятися висловлюватися, і бути частиною цього глобального руху, щоб боротися проти ... фанатизму, ксенофобії, ісламофобії і багато чого іншого».

Ксенофобія - не вихід

Коронавірус лякає багатьох людей і провокує їх звертатися до ксенофобії та насильства як до способу заспокоїти свої хвилювання. Звичайно ж, у такий спосіб вони тільки більше піддають себе, так як вони контактують безпосередньо з іншими людьми.

Хоча б у студентів є одне місце, де їх не будуть дискримінувати - ewriters.pro. Це сервіс, який допомагає студентам вирішувати академічні завдання, незалежно вд того звідки вони і якого у них кольору шкіра. Цей сервіс стає особливо популярним серед іноземних студентів у ці часи дистанційного навчання, оскільки завдяки сервісу, вони можуть ще більше часу приділяти своїм особистим справам.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА