13:02 07.04.2020

Американські ВНЗ заявляють, що вони не відчувають фінансової підтримки від уряду

4 хв читати

Стривожені фінансовими втратами, американські ВНЗ розглядають порушення карантину і відновлення очного навчання. Який же вихід буде найкращим у цей нелегкий для системи освіти період?

Фінансова підтримка у час пандемії і американські ВНЗ

Американські коледжі отримали всього 14 млрд доларів (390,6 млрд гривень) від нового державного проекту з порятунку економіки, схваленого Конгресом, і швидко попередили про важкий бюджетний тиск, і про можливе ослаблення карантинної політики на час пандемії.

Законопроект на суму 2,2 трлн доларів, призначений в першу чергу для збільшення допомоги з безробіття галузей, які несуть великі втрати, і постачальників медичних послуг по всій території США, пропонує понад 6 млрд доларів у вигляді допомоги студентам і близько 7,5 млрд доларів навчальним закладам.

Допомога студентам значно полегшує їх дистанційне навчання, так як у них з'являється можливість користуватися популярним сервісом payforessay.net. Цей сервіс допомагає студентам з рішенням академічних завдань різної складності, від маленьких ессе до цілих досліджень і докторських робіт.

Ця допомога становить трохи менше 8 млрд доларів, які коледжі та університети вже витрачають тільки на те, щоб відшкодувати витрати на проживання та харчування в поточному навчальному році, згідно з даними Американської ради освіти.

І цього не вистачає

«Це далеко не всі необхідні ресурси», - сказав Террі Хартл, старший віце-президент з управління та зв'язків з громадськістю в раді, яка оцінила втрати всього сектора в 50 мільярдів доларів, навіть якщо заняття відновляться восени.

Державні установи особливо стурбовані, заявляє Асоціація Державних і Земельних Університетів, оскільки державні структури залишаються виключеними з податкових пільг за оплачувану відпустку для найманих працівників, які було надано приватному сектору в попередньому законопроекті про допомогу і порятунок економіки.

Ранні ознаки майбутніх проблем вже з'являються. Художній інститут Сан-Франциско, який вже довгий час щосили намагається вижити у важкій області, заявив, що він закриється після 150 років безперервної роботи.

Quinnipiac University і LIU Post, найбільший кампус приватного Лонг-Айлендського університету, почали масові звільнення. Центральний університет штату Вашингтон, державний коледж, оголосив про критичну фінансову ситуацію, що означає, що там також можуть почати звільняти людей.

Понад тиждень тому доктор Хартл заявив, що найважливіша дія, яку може зробити федеральний уряд (навіть більш нагальна, ніж фінансова допомога), буде розворот повномасштабних заходів для боротьби проти поширення Covid-19.

Однак прихильність американського уряду у боротьбі з Covid-19 залишається під питанням, оскільки Америка стала світовим лідером за підтвердженими інфекцій Covid-19, а президент Трамп висловив готовність покласти край політиці «соціального дистанціювання», яка дуже негативно впливає на економіку країни.

За словами Джо Еллен Паркер, колишнього президента коледжу Sweet Briar, в даний час займає посаду віце-президента з комунікацій в Раді незалежних коледжів, деякі американські коледжі, в основному ті, в яких навчаються люди з консервативними політичними поглядами, розглядають можливість порушення карантинних заходів.

Прикладом такого руху є Liberty Університет, приватний навчальний заклад, орієнтований на християнську громаду, в Вірджинії, який дозволив студентам повернутися в кампус минулого тижня і повідомив, що 1700 з 15 000 студентів повернулися. Демократичний губернатор штату піддав критиці цей крок, але не заборонив його.

І національний відчай у вищій освіті США з приводу реальної ефективності карантинних заходів може бути набагато сильнішим, ніж ситуація з університетом Liberty. «Якщо школи вважають, що можуть захистити здоров'я і безпеку учнів, вони цілком можуть знову відкриватися», - сказав доктор Хартл про рішення університету Liberty. Він зазначив, що американські коледжі були звинувачені в надмірній реакції, коли вони почали закриватися на початку березня. «Тому я думаю, що завжди знайдуться люди, які будуть оскаржувати будь-які рішення, які приймають керівники організацій за часів великої невизначеності», - сказав він.

Фінансова допомога поки ще буде надходити

Гроші, які відводяться для коледжів, в законопроекті про порятунок значно збільшилися в порівнянні з більш ранніми версіями, які спочатку не включали пряму допомогу коледжам і студентам, а потім піднялися в наступних законопроектах до 6 мільярдів доларів і, в кінцевому підсумку, до 14 мільярдів доларів .

За словами доктора Хартла, коледжі як і раніше сподіваються на додаткову допомогу в рамках ще одного заходу з надання допомоги. «Конгрес в цьому законопроекті не дуже уважно дивився на освіту», - сказав він.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА