17:31 29.05.2020

Як підтримати важкохворих людей і їхніх близьких?

3 хв читати

Відомі українці  читають у фейсбуку "Зовсім не страшну книгу": так вони підтримують важкохворих людей і їхніх близьких

 Протягом травня у мережі Фейсбук зірки і лідери думок публікують відео, на яких читають уривки «Зовсім не страшної книги про життя, смерть і все, що поміж ними». 

Це – перша в Україні книга для сімей важкохворих людей, де зібрані одразу і історії з життя, і поради лікарів та психологів. Вже наступного тижня книга вийде з друку. 

Історії з неї вже прочитали авторка та засновниця ГО «Горизонталі»  Анастасія Леухіна, актриса Ірма Вітовська, телеведуча Соломія Вітвіцька, громадська активістка та чемпіонка світу з карате Уляна Пчолкіна, співачка Ярина Квітка, медична експертка Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Катерина Булавінова, психологиня Наталя Підлісна, журналістка Галина Сергеєва, голова «100% Життя» Дмитро Шерембей.

На черзі – читання з телеведучою Лідією Таран, письменницею і журналісткою Зоєю Казанжи, ведучим «Телебачення Торонто» Романом Вінтонівим та іншими відомими людьми.

Для багатьох з них книга стала відгуком особистих історій. Соломія Вітвіцька читала уривок наступного дня після похорон рідного дядька. А Наталя Підлісна каже, що історія, яку вона прочитала, нагадує історію її мами.

Зірка благодійного спектаклю «Оскар і Рожева Пані» Ірма Вітовська багато років підтримує розвиток паліативної допомоги тим, кого вже неможливо вилікувати. Для читань Ірма обрала з книги історію про маленького Пашу – саме після його смерті активісти домоглися, щоб реанімації офіційно відкрилися для відвідувачів.

Частина прочитаних історій – власні. Наприклад, в книзі є розповіді чоловіка Катерини Булавінової, який помер від раку. Або історія Дмитра Шерембея, якому 20 років тому лікарі давали лише два місяці життя. За словами Дмитра, «”Зовсім не страшна книга” допоможе пережити погані новини і впоратись з болем як фізичним, так і душевним – пацієнтам та їхнім родинам».

Авторка Анастасія Леухіна розповідає:

«Часто, почувши погані новини про чиїсь здоров’я чи смерть, люди не знають, як себе поводити, і просто кажуть ”Тримайтеся!”. А ти відчуваєш у цьому дистанціювання і формальну ввічливість, бо триматися в таких ситуаціях майже нема за що».

Тепер замість болісного «тримайся» можна подарувати або розповісти про допоміжну книгу. Анастасія зазначає, що видання буде корисним не тільки сім’ям пацієнтів, але й медикам: «В часи, коли медична система в стані турбулентності, а налагодженої системи підтримки важкохворих взагалі не існує, книга може стати цінним порадником і для лікарів та медсестер».

Завдяки внескам благодійників частину накладу надрукували спеціально для лікарень і хоспісів. Заклади зможуть отримати її безкоштовно, для цього треба заповнити заявку на сайті проекту. Там же можна купити книгу.

Відео читання у фейсбуку і на ютуб каналі проекту.

Контакти для ЗМІ: Наталя Красненкова, 067 465 54 26, [email protected]

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА