11:24 10.06.2020

Тепловий насос. Економічне опалення Вашого будинку

3 хв читати
Тепловий насос. Економічне опалення Вашого будинку

Тепловий насос - тепло з навколишнього середовища.

При будівництві будинку кожен майбутній власник задається питанням, як і чим опалювати своє житло. Вирішальним фактором у виборі обладнання є його економічність і простота у використанні. Таким рішенням можуть бути тепловий насос Thermia, популярність яких в Україні збільшується з кожним днем. Це обумовлено їх енергоефективністю, екологічністю, а головне – постійно зростаючими цінами на газ і електроенергію. Принцип роботи теплового насосу заснований на перетворенні тепла з навколишнього середовища – повітря, землі або води в тепло для Вашого будинку, здатного створити комфортний мікроклімат в приміщенні. Іншими словами, теплові насоси перетворюють низькотемпературне тепло з грунтових вод, повітря або ґрунту в високотемпературне тепло, здатне виробляти опалення будинку і нагрівати побутову воду. Влітку можливе охолодження приміщення, методом скидання тепла назад в навколишнє середовище.

Встановивши дану систему в якості опалення, Ви придбаєте ряд переваг таких як:

· Економічність опалення. У шведських теплових насосах співвідношення витрат електроенергії до отриманого тепла SCOP може досягати шести одиниць. Наприклад, в порівнянні з електрокотлом, на 1 кВт електроенергії Ви отримуєте тільки 1 кВт теплової енергії. З тепловим насосом повітря вода це співвідношення буде, як мінімум 1: 3, а в разі вибору шведського геотермального теплового насоса Thermia Atlas - 1: 6 (один до шести). Це означає, що на 1 кВт витраченої електроенергії буде здійснюватися до 6 кВт теплової енергії!
· Надійність опалення та безпеку у використанні. Дане обладнання має ресурс роботи 25 років і більше. Найстаріший тепловий насос шведської компанії Thermia працює вже більше 45 років. У ньому періодично змінюють комплектуючі, але свою функцію, опалення житлового будинку, він виконує досі. Теплові насоси також дуже безпечно використовувати. В системі немає відкритого полум'я і шкідливих вихлопів, немає сажі, немає запаху від продуктів горіння, а також виключений витік газу.
· Зручність в експлуатації. Тепловий насос не потребує спеціального обслуговування. Перед початком опалювального сезону необхідно тільки почистити фільтри системи опалення та перевірити тиск в системі. Всі сучасні моделі теплових насосів обладнані зручним кольоровим сенсорним дисплеєм, можливістю підключення до системи розумний будинок, а також вбудованою функцією управління через Інтернет “Thermia Online”.
· Екологічність опалення. Дане обладнання не виробляє шкідливих викидів, для своєї роботи використовує природні невичерпні джерела енергії і тільки 20% енергії черпає у вигляді електрики. В Україні велика частина електроенергії виробляється з екологічних джерел.
· Універсальність опалення. Ще однією перевагою теплових насосів є можливість перемикання з режиму опалення взимку на режим кондиціонування влітку. Замість радіаторів до зовнішнього колектору підключаються фанкойли або система «холодна стеля».

Лідером на європейському ринку теплових насосів виступає компанія «Thermia» - одна з перших виробників теплових насосів в світі. Компанія розробляє і виробляє теплові насоси для опалення, гарячого водопостачання та кондиціонування. Компанія «Новітерм» вже більше 13-ти років реалізовує скандинавський досвід в Україні і пропонує найкраще співвідношення ціни і якості. Продукція даного виробника на українському ринку представлена в таких сегментах як: теплові насоси грунт-вода і теплові насоси повітря-вода.

Популярність даної системи опалення виправдана і незаперечна. Теплові насоси прості в експлуатації, екологічні, а головне – енергоефективні. За допомогою теплового насоса Ви істотно заощадите витрати на опаленні Вашого будинку. Єдиним мінусом, на перший погляд, може бути висока ціна на монтаж та обладнання. Але при грамотному проектуванні і хорошому утепленні будинку окупність становить 3 роки.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА