12:13 23.06.2020

З початку року фахівці "Рівнегазу" виявили крадіжок газу майже на мільйон гривень

1 хв читати
З початку року фахівці "Рівнегазу" виявили крадіжок газу майже на мільйон гривень

З початку 2020 року спеціалісти АТ "Рівнегаз" зафіксували понад 20 фактів несанкціонованого використання споживачами блакитного палива. Недобросовісним споживачам нараховано до сплати 984 тис. грн. Переважна більшість випадків стосується втручання в роботу побутових газових лічильників.

"Нерідко у місцях несанкціонованих врізок у газопроводи наші спеціалісти виявляють витоки газу, що можуть призвести до вибухів та фатальних наслідків. Тому, несанкціоноване втручання у роботу газових мереж – це, в першу чергу, величезний ризик для безпеки наших споживачів ", - говорить технічний директор АТ "Рівнегаз"  Олександр Климчук.

Після того, як виявлено факти незаконного відбору блакитного палива, фахівці "Рівнегазу" складають акти про порушення, проводять відключення несанкціонованих споживачів та стягують завдані  збитки, в тому числі через суд в примусовому порядку.

Розмір компенсації розраховується відповідно до вимог Кодексу ГРМ та залежить від конкретного виду порушення: врізка у газопровід, самовільне підключення чи втручання в роботу лічильника. Окрім суми збитків, споживачу доведеться також сплатити всі послуги з відключення та відновлення газопостачання, а у разі пошкодження лічильника – його вартість разом із вартістю монтажних робіт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА