15:33 03.07.2020

​​​​​​​Кирило Шевченко: Укргазбанк відкриває доступ до капіталу для системи енергоменеджменту

2 хв читати

Укргазбанк та Організація Об'єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО) підписали договір, в рамках якого буде створено гарантійний фонд кредитів в розмірі 1,5 млн доларів США. Про це йдеться на сайті банку.

Це перший і єдиний в своєму роді фінансовий механізм, створений організацією ООН спільно з українським фінансовим партнером, в основі якого лежить гарантія.

Голова правління Укргазбанку Кирило Шевченко зазначив, що особливо відчутною і корисною підтримка міжнародних інститутів буде для малого і середнього бізнесу, який зараз переживає чи не найважчі часи.

"Співпраця з міжнародними організаціями - важливий вектор в роботі не тільки нашого банку, але і для майбутнього України в цілому. Тому що це успішний досвід, кращі світові практики, які можна застосувати і ефективно використовувати і у нас. Ми вже співпрацюємо з кращими світовими експертами, серед яких IFC, ЄІБ, ЄБРР, Північна екологічна фінансова корпорація (NECFO), KfW, Фінансова ініціатива ООН по навколишньому середовищу (UNEP FI), Коаліція лідерів в сфері тарифікації викидів вуглецю (CPLC) Фінансовий форум МСП (SME Finance Forum), PFAN, USAID, а тепер і ЮНІДО, з якої ми відкриємо шлях до побудови якісної системи енергоменеджменту в промисловій сфері", - пояснив Шевченко.

Очікується, що гарантійний фонд кредитів зробить вагомий внесок у розвиток українського ринку промислової енергоефективності. Такий фінансовий інструмент є особливо важливим для української промисловості в контексті її відновлення від наслідків COVID-19. Так українські підприємства отримають додаткову підтримку, яка може бути спрямована на оптимізацію активів, підвищення енергоефективності та відновлення і посилення конкурентоспроможності бізнесу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА