15:24 06.07.2020

Відкритий лист від вкладників АТ "Дельта Банк" до власника Т.В.Fruit Тараса Барщовського

3 хв читати

Копія: ОП, МВС, ФГВФО, комітет ВРУ, Офіс Генерального прокурора.

                                     

                                            Шановний Тарас Ярославович !

 З подивом і обуренням ми спостерігаємо де далі ваші агресивніше і організованіше  інформаційні атаки, спрямовані на те, щоб довести відсутність боргів групи компаній "Яблуневий дар", бенефіціаром якої є Ви, перед  АТ "Дельта Банк". Можливо, Ви сподіваєтесь, що викривлення інформації і нагромадження відвертої брехні навколо цих кредитів, допоможе вам схилити суспільну думку на свій бік, відбілити репутацію та уникнути повернення боргів. Однак, ми, вкладники "Дельта Банку", які найбільше постраждали від його банкрутства та неповернення боргів.                                                                                           

За такими як Ви, застерігаємо: нас не введуть в оману жодне спотворення фактів!  Адже, з моменту визнання АТ "Дельта Банк" неплатоспроможним, ми боролись за кожен актив, який міг бути спрямований на погашення наших законних вимог і у найменших дрібницях знаємо всю історію махінацій, що привели банк до неплатоспроможності.                                                                      

Зокрема, нам достеменно відомо, як всього за місяць до початку виведення банку з ринку группа компаній "Яблуневий дар", будучи одним із найбільших позичальників "Дельта Банку", вчинила більше десяти операцій із зарахування зустрічних вимог (так зване "схлопування") на загальну суму більше 100 млн євро, що за законом мали б піти на задоволення вимог рядових кредиторів, які просто довірили свої кошти банку і мають пріоритетне право на відшкодування (ст. 52 Закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб").              

Близько 3 років судової тяганини та кілька десятків процесів знадобились Фонду гарантування вкладів та переданому в його управління банку "Дельта", щоб довести законність претензій банку до цього позичальника і повернути на баланс високоліквідні активи, реалізація яких надалі дозволила збільшити рівень задоволення вимог кредиторів. Упродовж цих років, після переходу банку під управління Фонду, банк не визнавав "схлопування", проведеного "Яблуневим даром", про що неодноразово повідомляв боржникам; "Яблуневий дар", а також їх заставо-давці, не маючи наміру погашати величезну кредитну заборгованість і прагнучи вивести власні активи з-під забезпечення "Дельта Банку", ініціював численні позови про припинення дії застави/іпотеки у зв’язку з проведенням сумнівного "схлопування".                                                                                     

Рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій вимоги цих компаній до АТ "Дельта Банк" були задоволені, однак Вищий господарський суд України, виявивши численні порушення в діях господарських судів при розгляді цих спорів, визнав їх незаконними, необґрунтованими і скасував, а відповідні провадження скерував на новий розгляд.

 Увесь цей час "Спілка вкладників "АТ Дельта Банк" пліч-о-пліч з Фондом гарантування вкладів боролась за ці активи.                                                                      І лише у 2018 р. Верховний Суд нарешті ухвалив рішення, яким підтвердив заборгованість групи компаній "Яблуневий дар" перед "Дельта Банком". Це дозволило Фонду гарантування виставити кредит на відкриті прозорі торги, що відбулись під повним контролем громадськості, і в результаті, актив був проданий у складі найдорожчого пулу за всю історію продажів ФГВФО!

Тому ми, знаючи ситуацію зсередини, чудово розуміємо ваші мотиви і вкрай обурені брудною піар-кампанією, розгорнутою вами у засобах масової інформації.                                                                                                                                    Не потрібно себе, як бізнесмена і роботодавця, розхвалювати, даючи інтерв’ю. Ми бачили на судових засіданнях, як ваші юристи вели брудну компанію. Всі засідання, ми фіксували на камеру.                                                                                                      

Хочемо Вам нагадати, що деталі ваших маніпуляцій з позиками у "Дельта Банку" зафіксовані, за цими фактами, банком подано відповідну заяву про вчинення кримінального правопорушення і за цією заявою триває досудове розслідування під керівництвом Офісу Генерального прокурора. Тож будь-які намагання ввести в оману суспільство за допомогою брудних медіа кампаній не допоможуть уникнути відповідальності за багатомільйонні фінансові махінації!     

З повагою Голова ГО " Спілка вкладників АТ "Дельта Банк"    Самковська Л.К

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА