11:12 15.07.2020

У вересні Кіровоградщина на фестивалі "Вересневі самоцвіти" прийматиме топові театри України

2 хв читати
У вересні Кіровоградщина на фестивалі "Вересневі самоцвіти" прийматиме топові театри України

Концепція Всеукраїнського театрального фестивалю "Вересневі самоцвіти" оновилась вперше за пів століття його щорічного проведення. Цьогоріч захід організують під гаслом "Координати незмінні. Сенси нові" з 23 по 27 вересня.

Презентації проєкту відбулась сьогодні, 14 липня.

Очільниця організаційного комітету, заступниця голови Кіровоградської ОДА Тетяна Волинець повідомила, що в 2020 році відбудеться ювілейний 50-й фестиваль "Вересневі самоцвіти". Театральному фестивалю за пів століття свого існування було необхідне оновлення задля залучення молодіжної аудиторії. Тож кілька крайніх місяців відбувалась посилена робота над зміною концепту івенту. Врахували також дотримання протиепідемічних норм, щоб учасники та гості фестивалю були захищеними від коронавірусу.

Головний режисер фестивалю Сергій Компанієць підтвердив, що цьогоріч "Вересневі самоцвіти" набудуть нових сенсів і форм.  Фестиваль відкриє масштабна театральна хода, а вистави впродовж п’яти днів представлятимуть як аматорські, так і професійні театри.

Тетяна Волинець пояснила, що концептуально проведення фестивалю базуватиметься на трьох ключових відмінностях.

1. Уперше у фестивалі з прем’єрами візьмуть 16 відомих театральних колективів. Наприклад, йдеться про Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка та Київський академічний драматичний театр на Подолі з виставою "Камінний господар" Лесі Українки. Свою участь підтвердили театральна лабораторія "Театр на Чайной" з Одеси, приватний театр "Іст Арт" з Миколаєва, театр жінки "Соломія" з Коломиї та інші.

2. У рамках фестивалю презентуватимуться різні види мистецтва. Йдеться про концертні програми, виступи хорових колективів, творчі зустрічі, майстер-класи, флешмоби, книжкові виставки, виставки майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, театралізовані екскурсії, Всеукраїнський пленер художників та інші. Для реалізації цих ініціатив будуть задіяні всі мистецькі майданчики області.

3. Модернізувалась назва. Фестиваль паралельно називатимуть "VeresFest". За аналогічним хештегом інформацію про нього можна буде шукати в соціальних мережах.

4. Фестиваль матиме свій офіційний сайт за лінком veresfest.com.ua, який запрацює найближчим часом, і брендовану продукцію.

Тетяна Волинець резюмувала, що бюджет фестивалю складає 1,4 млн грн. Кошти виділили з обласного бюджету. Для реалізації додаткових проєктів організаційний комітет запрошує до співпраці спонсорів.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА