11:32 15.07.2020

Work & Study: як поєднувати навчання у престижному виші й роботу в міжнародній компанії — із перших рук

3 хв читати

Як студенту топового вишу України одночасно розпочати кар’єру у престижній компанії та навчатись на стаціонарі? Таких можливостей небагато, їх потрібно шукати, але вони є. Ми взяли інтерв’ю в учасників програми Work&Study від Міжнародного інституту інновацій та Освітньої компанії “ЯвКурсі”, і вони розповіли про те, як їм вдалося пройти у фінал програми, завершити стажування, отримати роботу, і досягти чималих успіхів.

Тож до вашої уваги Дарина Хижко, Нана Андрієнко та Вікторія Циганова — випускники програми Work&Study різних років та вже колишні студентки престижних вишів України.

Чи могли б ви колись подумати, що станете викладачами?

Дарина: Ще за місяць до початку моєї роботи я не уявляла, що стану викладачем. Усвідомила це я лише тоді, коли пройшла відбір до програми Work&Study-2018. Я налаштувалася серйозно і зрозуміла, що йтиму до кінця. Так і розпочалася моя кар’єра.

Вікторія: Це кумедна історія, я побачила оголошення про відбір до програми, перейшла за посиланням. Умови мені дуже сподобалися. Заявку я подала й успішно забула про неї :)Ви не уявляєте, як я здивувалася, коли мені зателефонували й запросили на співбесіду, а потім і на стажування!

А як відбувалося навчання, що було перед стартом роботи викладачем, що вчили, щоб найбільше запам'яталося?

Дарина: Протягом місяця нас навчали за спеціальною програмою, і ми розуміли, що такої системи підготовки від спеціалістів міжнародного рівня ми не отримаємо ніде більше. Важливо, що навчають не просто пояснювати матеріал, а працювати з групою і з кожним учнем індивідуально, мотивувати інших та створювати умови для успішного навчання. Ніколи раніше не думала, наскільки важливим може бути навіть знання технік роботи з запитаннями. Крім того ми вчились ефективно працювати з голосом, жестами.
Я дуже рада, що свого часу отримала шанс пройти ґрунтовну підготовку і проявити себе в одному з найбільших освітніх проектів Європи разом з командою ЯвКурсі.

Вдавалося поєнувати роботу з навчанням?

Вікторія: Я навчалася на історичному факультеті КНУ ім.Т.Шевченка. Університет давав мені теоретичну базу, а от робота — практичну, де я відточувала свої знання. Те, що я вчила у виші, допомагало робити уроки цікавішими, і мені було навіть легше заохочувати учнів глибше пізнавати предмет. Це дуже круто, коли учні хочуть отримати знання, і ти можеш їм дати більше. Щодо поєднання роботи й навчання, то це не так складно, як багато хто думає.

Що найважливіше у роботі викладача?

Дарина: Усі викладачі “ЯвКурсі” працюють на результат. Якщо наші учні демонструють прогрес — це прекрасно, якщо ж результату немає — це погано. Викладання — це робота, де насамперед важливі високі показники твоїх учнів, якість їхніх знань. А твоя дружба із учнями — це атмосфера, яка сприяє хорошому результату.

Нано, як вважаєш: кому варто йти на таку роботу?

Нана: Багато хто з нашої команди не планував стати викладачем, а тепер дуже любить свою роботу. Якщо ви відчуваєте у собі потребу ділитися своїми знаннями, розповідати цікаво про свій предмет, якщо ви хочете розкривати потенціал у підлітків, то це робота для вас.
Така людина має володіти певною природною емпатією, адже робота з людьми, а особливо з підлітками, це дуже відповідальна річ. До курсу підготовки викладача не дарма входять і підготовка з підліткової психології і постійні розвивальні тренінги, адже це робота, в якій потрібно постійно вдосконалюватись.
Окрім того, потрібно бути командним гравцем, адже ми маємо спільні задачі, досягаємо результату усі разом, а не кожен окремо.

Бажаєте також навчатися, працювати, отримувати гідну оплату і розвиватися?
Або є хтось із знайомих, у кого, на ваш погляд, вийде проявити себе у цій програмі?
Ознайомитись із вимогами та подати заявку на участь у програмі Work&Study-2020 можна тут 👉  https://bit.ly/yavkursi-hiring

Подача заявки повністю автоматизована та займає 5 хвилин!
Бажаємо успіху і сподіваємось, що у вас все вийде!

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА