17:03 21.07.2020

Антон Овсієнко: Слово, діло, результат

4 хв читати
Антон Овсієнко: Слово, діло, результат

Образ будь-якого населеного пункту формує цілий комплекс факторів. Це і його економічний розвиток, створення робочих місць, і стан місцевої інфраструктури, наявність соціальних програм, спрямованих на захист і підтримку населення, рекреаційні можливості. В цьому сенсі село Святопетрівське на Київщині можна назвати одним із найбільш сучасних, успішних і прогресивних.

«Той, хто любить свою рідну землю, свою малу батьківщину – завжди намагатиметься зробити її кращою, - вважає Святопетрівський сільський голова Антон Овсієнко. – Наша головна мета, як місцевої влади – об’єднати, консолідувати жителів і зробити рідне село таким, щоб люди хотіли тут жити, почувалися соціально захищеними, щоб могли пишатися своїм рідним Святопетрівським».

«Ми намагаємося спрямовувати розвиток села таким чином, щоб він відбувався збалансовано у всіх сферах. Це і підтримка соціальних об’єктів, будівництво доріг, і охайність зупинок громадського транспорту, присутність зелених зон, економічний та культурний розвиток. Приємно бачити, що зусилля витрачені не марно. Адже за останні 10 років вдалося збільшити бюджет села з 3 млн. до 41 млн. грн., – розказує Антон Овсієнко. - Завдяки цим коштам вдається реалізовувати важливі для населення проєкти».

До важливих здобутків можна віднести те, що протягом останнього десятиліття асфальтовано 85% доріг села, збудовано тротуарні доріжки, облаштовано зупинки громадського транспорту, встановлено освітлення – LED ліхтарі на всіх вулицях. За рахунок свердловин забезпечено повноцінне водопостачання для населення, організовано вивіз сміття французькою компанією Веолія, працівниками з благоустрою висаджено велику кількість дерев і кущів, постійно проводяться роботи щодо покращення зовнішнього вигляду вулиць. І це лише частина тих інфраструктурних проєктів, які продовжують втілюватися в життя.

Не забувають у Святопетрівському і про розвиток соціальної сфери. «Серед важливих досягнень у цьому напрямі хочеться відзначити відкриття у 2018 році в центрі села нової амбулаторії, що дозволяє забезпечити жителям повноцінний доступ до медичних послуг. В 2019 році проведено реконструкцію другого корпусу музичної школи, яка є найбільшою в Києво-Святошинському районі і в якій займається понад 700 дітей. Побудовано новий шкільний стадіон, на якому проходять дитячі тренування, а також тренується місцевий футбольний клуб «Святопетрівське», функціонує Святопетрівський клубний заклад, - розказує Антон Овсієнко. – Також у селі діють сучасні дитячі садки, працює недільна школа, яку відвідують близько 30 діток. На території закладу дошкільної освіти «Буратіно» має з’явитися модульний басейн, що допоможе дітям тренуватися та оздоровлюватись. На завершальній стадії перебуває добудова другого корпусу зазначеного закладу дошкільної освіти, що дозволить вирішити питання його завантаженості. Також розпочато проектування добудови другого корпусу Святопетрівської загальноосвітньої школи».

Втілюються у Святопетрівському в життя й інші ініціативи, спрямовані на соціальну підтримку населення, які на сьогоднішній день рідко де можна зустріти в Україні. Так, усі діти, які народжуються в селі, отримують матеріальну допомогу від сільської ради. Першокласники, які йдуть до школи забезпечуються сільською радою рюкзаками та всім необхідним для навчання шкільним приладдям, а до 17 років кожна дитина, яка зареєстрована в селі, отримує приємні подарунки на Новий рік та до свята Святого Миколая.

«Також ми підтримуємо людей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Сільською радою було затверджено програму «Турбота», завдяки якій онкохворі, тяжкохворі жителі села отримують матеріальну допомогу. В майбутньому хотілося б розширити цю ініціативу, адже ми розуміємо, що немає нічого важливішого за людське життя та здоров’я» - розповідає сільський голова Антон Овсієнко.

Окрім цього, ми намагаємося створювати умови для повноцінного та різностороннього розвитку всіх вікових категорій, щоб всім жителям було де проводити дозвілля, відпочивати, займатися спортом, розвивати та проявляти свої таланти. Саме тому в нашому селі регулярно проводяться різноманітні культурні заходи, фестивалі, спортивні змагання».

«Хто хоче – шукає можливості, хто не хоче – шукає причини. Ця давня мудрість є актуальною і  в наш час, - говорить Антон Овсієнко. – І якщо діяти, активно докладаючи зусиль, залучаючи громадськість, то і результати будуть. Сподіваюсь, що наші об’єднані зусилля і далі приноситимуть бажані результати, які позитивно впливатимуть на кожного жителя Святопетрівського, роблячи рідне село ще кращим, комфортнішим і привабливішим».

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА