16:19 31.07.2020

Представники ДП "Конярство України" просять владу терміново вжити заходів у зв'язку з катастрофічною ситуацією в галузі

3 хв читати

У четвер, 30 липня у прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" відбулася прес-конференція на тему "Хто і чому знищував конярство України і як врятувати галузь. Думка керівників конярських підприємств". У конференції взяли участь директор Олександрійського кінного заводу ДП "Конярство України" Олег Родіонов, директор філії "Західний племконецентр" ДП "Конярство України" Юрій Волинець, директор Лозівського кінного заводу ДП "Конярство України" Ігор Дубовик, колишній керівник Одеського іподрому Костянтин Савчиц, президент організації "Антикорупційний підприємницький фронт" Ігор Єгоров, адвокат АТ "Рі Груп" Сабіна Книш, а також інші директори державних конярських організацій.

"Ми зібралися, щоб розповісти Україні та людям, що нині відбувається на стратегічному підприємстві. На Олімпіаду на свині ми не поїдемо. А такі заводи, як Деркульский, де відпрацювали по десять поколінь конюхів, тренерів, жокеїв, сьогодні повністю доводять до нуля", - заявив директор Олександрійського кінного заводу Олег Родіонов.

Директор Лозівського кінного заводу ДП "Конярство України" Ігор Дубовик зазначив, що на сьогодні галузь конярства насамперед тримається на державних кінних заводах. Він закликав представників галузі об'єднуватися і донести свою позицію до влади. За його словами, в галузі необхідно терміново навести лад і надати конярству державну підтримку.

"Під час реформування агропромислового комплексу тваринництво загалом, а особливо конярство, зазнало найбільших втрат. Коні роздавалися, продавалися, кіньми виплачували заробітну плату. В Тернопільській області до 1997 року були два кінні заводи та 18 племінних конеферм. На сьогодні не залишилося жодного кінного заводу й жодної племінної ферми. Наразі конярам доводиться їздити селами та жебракувати, оскільки коней банально нічим годувати. Що це, якщо не злочин?" - додав до сказаного директор філії "Західний племконецентр" Юрій Волинець.

За заявою адвоката Сабіни Книш, на підставі отриманих новим керівництвом держпідприємства документів було встановлено, що керівники кінних заводів Луганської області (Стрілецький, Лимарівський, Деркульський, Новоолександрівський) вчинили низку правопорушень, із використанням державного майна, незаконними операціями з посіву, збирання і продажу врожаю на землях ДП "Конярство України". Також встановлено, що призначені Зінченком К.М. керівники зазначених заводів мають кримінальне минуле, деякі були засуджені за тяжкі злочини.

"Схемами з незаконного отримання прибутку з державних земель керує місцевий фермер-авторитет Батирсултанов Хабіб Махачевич, дружина якого працює в прокуратурі Луганської області, а грошові кошти виводяться через фіктивні операції через підконтрольне Хабібу ТОВ "Діброва" - заявила Книш.

За словами адвоката, наразі з метою утримати владу на ДП "Конярство України" Зінченко К.М., Орєхов О.В (його заступник) у змові з Батирсултановим Х.М. та іншими зацікавленими особами ініціюють дії, що блокують діяльність нового керівництва підприємства, "замовні" публікації в ЗМІ, акції протесту тощо.

"Проте зазначені факти нічим не підтверджуються, чого не скажеш про порожні акти прийому-передачі ще не вирощеного, але не зібраного врожаю між Луганською філією ДП "Конярство України" та ТОВ "Діброва" - резюмувала адвокат.

Провідні конярі України закликали Кабмін терміново втрутитися в ситуацію, притягнути до відповідальності винних, створити комісію з залученням фахівців і розробити програму дій для виведення галузі з кризи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА