18:38 03.08.2020

Фонд «Ренесанс Медико» Володимира Манукяна допоміг 15-річному Кирилу з Харкова побороти важке захворювання

2 хв читати

 В кінці червня українські хірурги-ортопеди провели операцію зі встановлення транспедикулярної системи стабілізації хребта «Міст» 15-річному Кирилу з Харкова, у якого було діагностовано ідіопатичний сколіоз 4-ї стадії.

Важку форму сколіозу у Кирила діагностували ще в кінці 2018 року.  «Коли лікарі сказали, що моєму синові необхідна дорога операція із застосуванням спеціального обладнання, я не знала до кого йти і що робити.  Сама такі гроші зібрати я не могла, та й не знала фахівців, які зможуть якісно провести операцію.  А без операції син залишився б інвалідом на все життя », - згадує мати хлопчика Тамара.

Пізніше вона дізналася про благодійний міжнародний фонд «Renaissance Medico», засновником якого є бізнесмен Володимир Манукян.  Фонд підтримує наукові розробки, виробництво обладнання для медичної галузі, а також активно співпрацює з харківським підприємством ТОВ ПКП «Восток-Н», яке з 1997 року виробляє системи фіксації для заміщення дефектів кісткової тканини.

Підприємство «Восток-Н» виробляє в тому числі спеціалізовані системи стабілізації хребта «Міст», котрі підходять для дітей і «ростуть» разом з ними.  Принцип роботи цієї системи такий: дитина росте, її хребет поступово витягується вгору і тягне за собою за рахунок різьблення ковзаючу частину металевих стрижнів.

За допомогою фонду «Ренесанс Медико», Тамарі вдалося не тільки замовити спеціальну систему стабілізації хребта для Кирила, але й зібрати необхідні кошти на проведення операції.  Вона пройшла успішно, наразі Кирило проходить реабілітацію.

«Операції, подібні до тієї, яку провели Кирилу, на жаль, потрібні нерідко.  Причини можуть бути дуже різні: від вроджених особливостей, до травм.  Тому, знаючи актуальність проблеми, на підприємстві «Восток-Н» були розроблені системи стабілізації хребта.  Вони вже не перший рік застосовуються і відмінно зарекомендували себе.  І, знаєте, це дуже приємно, коли бачиш, як наші розробки допомагають людині повернутися до повноцінного життя », - зазначає Володимир Манукян.

Він додав, що «Восток-Н» спільно з Інститутом патології хребта та суглобів ім. проф. М. І. Ситенка розробило ряд інших унікальних технологій, які допомагають справлятися з хворобами опорно-рухової системи. Фонд також підтримує створення і виробництво унікальних титанових імплантів, які вкрай необхідні в галузі кардіохірургії, онкології, протезуванні, нейрохірургії, стоматології та військово-польової хірургії.

 

«Ми прагнемо постійно покращувати розробки і розширювати сфери, в яких вони можуть застосовуватися.  Безумовно, хотілося б, аби ми мали змогу допомогти вилікуватися всім, хто звертається до фонду «Ренесанс Медико».  Можу запевнити, що ми не залишимо без уваги жодне звернення і зробимо все, що в наших силах, щоб допомогти людям», - запевнив Володимир Манукян.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА