19:00 28.08.2020

Фонд Віктора Лещинського нагородив переможницю відеоконкурсу "Визначні місця України"

2 хв читати

Місяць тому Фонд Віктора Лещинського оголосив відео-конкурс "Визначні місця України". Одразу ж на сторінку в соцмережах  почали надходити неймовірні історії: про ремесла, будівлі, людей.

"Карантин закрив кордони, проте дав можливість їздити по рідній землі і оцінити її унікальність. Україна стала місцем дивовижних відкриттів! Всього за одне літо її громадяни - від малого до великого побачили й оцінили різноманітну багату природу, познайомилися з історичними місцями та дізналися про життя неординарних особистостей ", - вважає Віктор Лещинський, президент Національного експертно-будівельного альянсу України.

В результаті голосувань перепостами й лайками, кількістю переглядів, з'явилися три лідери. У День Незалежності підвели підсумки. А сьогодні відбулося нагородження переможців.

З'ясувалося, що найпопулярнішими стали:

- відео-розповідь Марини Кисенко з Решетилівки (Полтавщина) - про художню фабрику ім.К.Цеткін (3 місце),

- відео про буддійський монастир в Черкасах від Діани Дмитренко (2 місце)

- відео-екскурсія про будинок-музей поета Андрія Малишка в Обухові Мирослави Артюшенко (1 місце).

До переможниці в Обухів, що на Київщині, вирішив приїхати з призами Віктор Лещинський. У маленькому будинку, обсадженому яблунями і чорнобривцями, де виріс автор відомої в усьому світі "Пісні про рушник", відбулося нагородження. Мирослава Артюшенко - школярка, їй 8 років, вона вирішила привернути увагу до дому-музею поета. Її історія стала першою, поданою на конкурс і вразила не тільки змістом, а й зворушливим виконанням. Босоногу дівчинку, яка читала вірші і розповідала про життя Андрія Малишка, підтримали десятки тисяч читачів.

Віктор Лещинський вручив Мирославі iphone 11, а музею - картину невідомого українського художника початку 20 століття, а також перерахував кошти для підтримки самого будинку.

Те, що більшість учасників відео-конкурсу - молодь, дуже прикметно. Віктор Лещинський планує підтримувати популяризацію України і обіцяє ще не один конкурс. "Наша країна прекрасна і ми буде всім нагадувати про це, показувати її природу і архітектуру", - говорить президент НЕБАУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА