18:10 04.09.2020

Автодорожні тендери у Житомирській та Черкаській областях законні та не залежать від зміни керівництва в областях

3 хв читати
Автодорожні тендери у Житомирській та Черкаській областях законні та не залежать від зміни керівництва в областях

Компанії ТОВ "Комфортбудсервіс", ПП "Автомагістраль" та ТОВ "Будстандарт ЛТД" перемагають у тендерах Житомирської та Черкаської ОДА завдяки привабливим ціновим пропозиціям та помилкам у документації їх конкурентів.

Участь у тендерах в Житомирській області продиктована прагненням "Комфортбудсервіс" вийти на нові ринки та масштабувати свою діяльність.

Крім того, портфелі виграних вище згаданими компаніями тендерів за розміром є середніми на обласному ринку. У той час як ТОВ “Комфортбудсервіс” виграло контракт на суму 225,16 млн грн та ПП “Автомагістраль” на 290,74 млн грн, інші фірми отримують ще більші державні контракти: ТОВ “АМК рем-буд” - 734,20 млн грн, ПП “Дорсервіс КПК” - 595,55 млн грн, ПП Дорстрой - 83,4 млн грн.

ТОВ "Комфортбудсервіс"

Попри голослівні звинувачення, підприємство заявляє про повне дотримання законодавства під час участі у тендерних змаганнях від Житомирської та Черкаської ОДА. Його посадові особи ніколи не притягувались до кримінальної відповідальності та не підозрювались у вчиненні злочинів. Претензії до якості проведених робіт від державних органів відсутні.

З-поміж 42 закупівель компанія перемогла у 38, що свідчить про відсутність “особливого статусу” компанії під час тендерних процедур. Компанія не знайома з керівництво ані Черкаської, ані Житомирської ОДА і не користується у будь-який спосіб його лояльністю.

Крім того, окрім "Житомирського облавтодора", жодна компанія не має достатнього досвіду експлуатації доріг в області. "Комфортбудсервіс" компенсує це залученням партнерів та "Житомирського облавтодора" в якості підрядників. Парк техніки групи компаній "Комфортбудсервіс" налічує 264 одиниць. У деяких випадках для економії коштів компанія орендує будівельну техніку. Договори оренди техніки та виробничих баз з підрядниками пролонговуються автоматично щонайменше до травня 2021 року.

Також у відповідь на звинувачення у відсутності персоналу компанія заявляє про створення достатньої кількості робочих місць, сама ж група компаній нараховує понад 300 працівників.

ПП "Автомагістраль"

Підприємство перемогло на тендерах від Житомирської ОДА на загальну суму 290,74 млн грн. Реагуючи на медійні звинувачення, компанія заявляє, що має 96 штатних працівників, власний парк техніки з 58 одиниць.

Реагуючи на медійні звинувачення, підприємство наголошує на тому, що працює з 2001 року і за 19 років роботи сформувало значні власні виробничі потужності, яке дозволяє “Автомагістралі” вигравати обласні тендери через пропозицію послуг за поміркованими цінами.

ТОВ "Будстандарт ЛТД"

Компанія "Будстандарт ЛТД" зареєстрована та знаходиться в Києві. Для своєї діяльності вона вибирає найближчі регіони, зокрема Київську, Черкаську та Житомирську області. Вихід “Будстандарт ЛТД” на обласні тендери продиктований масштабуванням бізнесу з середини 2019 року. З 7 тендерів компанія виграла лише 2, попри спротив місцевих гравців на будівельному ринку.

Загалом, відповідно до даних ProZorro, за останні півтора роки компанія як учасник торгів взяла участь у 89 закупівлях у вказаних вище областях, з яких перемогла лише у 31 закупівлі, серед яких 9 тендерів на території Житомирщини. Це означає відсутність “особливого статусу” компанії у цих трьох областях.

Крім того, у “Будстандарт ЛТД” відкидають звинувачення у маніпуляції системою відкритих аукціонів ("80% торгів на Черкащині економія для держави склала або нуль, або один відсоток") та звертають увагу, що при підписанні Договору "договірна ціна" є динамічною. Це означає, що, якщо в певний період здачі актів регіональні ціни на матеріали та техніку будуть нижчими, ніж були при підписанні Кошторисної документації, то такі акти будуть закриватися по поточним (нижчим) цінам, в результаті чого буде формуватися економія по конкретному Договору.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА