17:27 01.10.2020

Змінюємо Маріуполь разом: приєднуйся до онлайн-марафону 2 жовтня

3 хв читати

Місто — це майданчик можливостей для кожного. Яким воно має бути, щоб усі жителі почували себе комфортно? Що ти прагнеш змінити та яким хочеш бачити Маріуполь у 2030 році? Долучайся до першого онлайн-марафону з обговорення найактуальніших напрямів "Стратегії розвитку Маріуполя 2030" вже 2 жовтня о 12:00. В будь-якому місці, з мобільного чи комп’ютеру, чекаємо тебе на обговоренні, а для участі достатньо реєстрації на відеотрансляцію

Це унікальна можливість познайомитися з експертами робочих груп, які працюють над розробкою десятирічної стратегії міста, а також поставити питання по напрямах обговорення, приєднавшись через Zoom — й по 5 питань від глядачів можна буде поставити особисто, долучившись до обговорення. А якщо маєте власні ідеї — ми розробили чат та опитування, де ви зможете написати пропозиції й долучитися до активного обговорення, запропонованого експертами. 

Нас чекають 3 сесії по 90 хвилин для обговорення ключових напрямів:

12:00. Безбар’єрність — робимо місто зручним та комфортним для кожного. Поговоримо з  Вадимом Денисенко, залученим експертом робочої групи "Дизайн міста" і програмним директором CANactions School; Діаною Трімою, директором департаменту культурно-громадського розвитку Маріупольської міської ради та Віталієм Пчолкіним, співзасновником всеукраїнського соціального проєкту "ІнваФішки"  — про міську інфраструктуру, налагодження співпраці місцевої влади і громадського сектору та про те, як впливає безбар’єрність на культуру у місті.

14:30. Власний бізнес як перша робота – мрія чи реальність для маріупольців? Відповідь на це питання стане предметом запальної дискусії. Ми дізнаємося точку зору Анни Мірославської, підприємиці з Маріуполя, чи варто відкривати власний бізнес, або краще отримувати досвід роботи на когось; а також визначимося, які навички і компетенції необхідні для успішного підприємництва в молодому віці — від представників Центру підтримки малого і середнього бізнесу та експертів робочої групи напрямку "Освіта"

17:00. Міжнародні мистецькі резиденції як інструмент стимулювання розвитку культурного сектору — поговоримо про важливість культури та її вплив на туризм у місті. Людмила Ничай, експертка в програмах мобільності та резиденцій, Діана Тріма, директор департаменту культурно-громадського розвитку Маріупольської міської ради,і Микита Ковальов, начальник відділу проєктів культури та аналітичної роботи департаменту культурно-громадського розвитку, а також активісти місцевого культурно-мистецького середовища розглянуть питання про те, яким чином резиденції можуть посилити культурні процеси в місті, визначать їх роль у культурній дипломатії, а також подискутують на тему того, що сьогодні Маріуполь як місто-резиденція готове дати.

Нагадуємо, розробка Стратегії Маріуполя 2030 реалізується за ініціативи Маріупольської міської ради та завдяки підтримці проєктів USAID Democratic Governance East (DG-East) і USAID Economic Resilience Activity (ERA). Це вагомий внесок в розвиток не лише перлини Сходу, а й в цілому — України. Над документом працюють 10 робочих груп за напрямами: "Чисте довкілля", "Культура і спорт", "Трансформація економіки", "Освіта і наука", "Технології", "Дизайн міста", "Креативність молоді", "Функціональність", "Охорона здоров’я" та "Імідж міста".

Маріуполь — унікальне місто на лінії зустрічі пагорбів Донецького регіону та Азовського моря, це індустріальний центр та важливий порт для всієї країни, в якому об'єднані колорити різних етнічних груп, культурних традицій і освітніх, інноваційних рішень. Кожен день Маріуполь стає кращим, змінюється та розвивається, відкривається світу, а його жителі мають можливість зробити все, щоб до 2030 року місто стало по-справжньому європейського рівня. 

Такі великі зміни починаються з простого. Долучайся 2 жовтня 2020 року до онлайн-марафону обговорення розвитку Маріуполя до 2030. Кількість учасників необмежена,  поширюй цю новину серед друзів та знайомих. Маріуполь стане містом реалізації твоїх можливостей та можливостей для кожного, адже #ТутВарто й #ТутМожливоВсе. Дізнавайся більше на наших сторінках у Facebook, Instagram та Linkedin.

Інтерфакс-Україна інформаційний партнер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА