11:00 05.10.2020

Interkassa долучилась до інформаційної кампанії Нацбанку з протидії платіжному шахрайству

2 хв читати

Interkassa долучилась до інформаційної кампанії Нацбанку з протидії платіжному шахрайству

FinTech-компанія Interkassa підтримала проект #ШахрайГудбай від Національного банку України. Мета інформаційної кампанії — навчити українців безпечно здійснювати онлайн-платежі та протистояти картковому шахрайству.

У 2019 році в Україні було зафіксовано майже 72 тисячі випадків незаконних дій із платіжними картками. 58% із них сталися в інтернеті. Найпопулярнішим методом виманювання грошей залишається соціальна інженерія. Зловмисники впливають на поведінку людини психологічними методами, і в результаті вона сама переказує кошти або надає доступ до свого карткового рахунку.

«Якщо раніше ми боролися із накладками на банкомати, через які шахраї викрадали дані карток, то зараз ми боремося за обізнаність населення, адже переважно люди стають жертвами шахраїв через недотримання основних правил платіжної безпеки», – наголошує директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку Олексій Шабан.

У 2020 році через COVID-19 українці частіше стали розраховуватися онлайн. Шахраї зіграли і на пандемії: від імені державних органів пропонували грошову допомогу у зв’язку з коронавірусом і у такий спосіб виманювали дані платіжних карток.

«З розвитком технологій постійно з’являються нові способи онлайн-шахрайств. Іноді за ними складно встежити, адже сучасні зловмисники напрочуд винахідливі. Нацбанк запустив чудову просвітницьку ініціативу #ШахрайГудбай, націлену на підвищення цифрової та фінансової грамотності українців. Долучаємося до цього проекту як соціально відповідальний бізнес», — зазначив власник Interkassa Ігор Фісун.

Детальніше про інформаційну кампанію #ШахрайГудбай можна прочитати тут.

Довідка:

Interkassa — це агрегатор платіжних рішень для онлайн-бізнесу. Компанія працює на ринку з 2009 року. Сервіс обслуговує понад понад 5 000 бізнесів, щомісяця проводить по 3 млн транзакцій і пропонує 70 платіжних рішень для клієнтів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА