14:04 25.10.2020

У Генічеську і на Арабатській Стрілці розгорнули мережу пляжних веб-камер

3 хв читати

У Генічеську і на Арабатській Стрілці з'явилася мережа онлайн веб-камер, які в реальному часі ведуть трансляцію з пляжів, Рожевого озера та інших популярних локацій курорту. Відтепер дізнатися погоду в місті, побачити стан моря, кількість відпочивальників на пляжах і оцінити загальну обстановку на курорті можна онлайн з будь-якого куточка України і навіть світу повідомляє Департамент Туризму і Курортів Херсонській Облдержадміністрації.

Для Генічеська, як і для будь-якого приморського міста, туристична сфера є однією з найбільш перспективних. Для її розвитку велике значення має залучення туристів, і в першу чергу, з мережі Інтернет. І в цьому аспекті найбільшу ефективність показують засоби візуальної презентації курортів - промо-відео і онлайн веб-камери, як ефективний спосіб швидкого візуального знайомства з інфраструктурою, особливостями і найпопулярнішими місцями на курорті.

До недавнього часу в Генічеську функціонувала лише одна веб-камера, встановлена ​​на будівлі готелю «Наріман» в районі центрального пляжу. При цьому пляжних зон відпочинку, які можуть зацікавити відпочивальників, у місті набагато більше. Отже, потреба показати, де і як можна засмагати і купатися була очевидною.

Так, місто отримало 4 нові пляжні веб-камери - по 2 на міському і на дикому пляжі. Крім того, з'явилося ще 3 додаткових точки відеотрансляції: Алея Казок на проспекті Миру, мережевий супермаркет АТБ і сходи, що ведуть до міського пляжу. Побачити перераховані об'єкти онлайн можна на сайті НМП «Арабатська Стрілка» в будь-який зручний час, оскільки камери працюють безперервно 24 години на добу 365 днів у році. Загалом на сьогоднішній день в регіоні запущено 27 веб-камер, які доступні на сайті Arabatka.UA.

Ідея організації відео-трансляцій належить редакції НІАП «Кирилівка.Укр», яка розгорнула цілу мережу подібних веб-камер на українському узбережжі Азовського і Чорного морів. До слова, на сусідніх курортах - в Кирилівці та Бердянську - їх кількість обчислюється десятками. Це почасти пояснює, чому дані рекреації сьогодні більш популярні.

Ініціатива редакції медіа-проєкту отримала підтримку голови Щасливцевської сільської ради Віктора Плохушко, котрий надав істотну організаційну допомогу. Відзначимо, що Плохушко активно сприяє популяризації курортного регіону і раніше сам ініціював установку веб-камер в курортних селах Генічеська Гірка, Щасливцеве, на Рожевому озері і на початку Арабатської Стрілки.

Крім того, технічну підтримку надали провайдер «М-Нет», що надає інтернет-послуги в Генічеську і Генічеському районі, а також кав'ярня-пекарня «Франс.уа».

Таким чином, наразі до перегляду доступні більшість затребуваних серед туристів локацій в Генічеську і на Арабатській Стрілці, не рахуючи найвіддаленіших ділянок коси - селища Стрілкове і так званого 40-го кілометра, розташованого в районі термального комплексу «Арабатські терми» (орієнтир - гліцеринове озеро). Єдина камера на південному відрізку Арабатки встановлена ​​на території автокемпінгу «Р.А.С.А», але працює вона тільки влітку.

Надалі з боку ініціаторів проєкту планується розширення мережі веб-камер як в самому Генічеську, так і на Арабатській Стрілці. І, в першу чергу, мова йде про організацію трансляцій в Стрілковому, на 40-му кілометрі і на гарячих джерелах.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА