18:09 20.11.2020

Інваліди праці просять у Володимира Зеленського підписати закон, який відновить соціальні виплати

3 хв читати

     Голова Дніпропетровської обласної Спілки інвалідів праці та потерпілих на виробництві "МИР" Олександр Бобков звернувся до Президента України з проханням підписати Закон №3692 та відновити виплати Фонду соціального страхування на сторонній медичний догляд, ліки та реабілітацію. Наразі, за словами Олександра Бобкова, люди готові їхати в Київ, щоб відстояти свої права.

     "Мовою законів проблема виглядає зовсім не так, як в житті. Але пів року терпіти складно, і нам втрачати нічого, ми готові їхати до Києва, і якщо потрібно ‒ нагадати про те, що ми є. Ми живі люди і просимо законної допомоги у своєї країни, у Гаранта нашої людської гідності, здоров'я і безпеки. Пане Президенте! Не покиньте нас без підтримки, ми втомилися доводити і мало не зубами вигризати допомогу, ми втомилися тиснути на жалість, адже ніхто не скасовував почуття власної гідності. Відновити соціальні виплати з Фонду соцстраху ‒це крок держави назустріч людям, який вирішить багато людських бід" ‒ йдеться у публічній заяві.

     Мова йде про підписання закону №3692 про внесення змін до розділу ІІ "Прикінцеві положення "Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік".
     Складна назва, ще складніша ситуація. Цим Законом мають відновити виплати Фонду соціального страхування для застрахованих осіб, інвалідів праці, постраждалих на виробництві. Виплати були заблоковані державною стороною ще у квітні 2020 р.
     3 листопада Верховна Рада проголосувала та прийняла Закон. 11 листопада, пройшовши усі відповідні процедури, Закон направлений на підпис Президенту. До закінчення строку підписання залишився тиждень. Сотні тисяч людей чекають на необхідну допомогу та сподіваються на добру волю очільника України.

     "Тепер доля 204 тис. людей з інвалідністю залежить від волі Глави нашої країни, від одного підпису. А реальна ситуація така ‒ 204 тис. інвалідів праці, потерпілих на виробництві чекають, коли над ними зглянуться і віддадуть їх соціальну допомогу, 40 тис. працюючих людей чекають санаторно-курортної реабілітації. Ми купуємо за свої гроші ліки,а інваліди праці 1 групи, які потребують стороннього догляду, позбавлені цього права, ми не проходимо санаторно-курортне лікування" розповідає Олександр Бобков.

     Цю тему неодноразово піднімали в ЗМІ і процес прийняття законопроекту був досить довгим, в ньому брали участь ГО людей з інвалідністю, Федерація Профспілок України, підтримали ініціативу відновлення соцвиплат Комітет соцполітики та Комітет з питань бюджету, Міністерства, Фонд соціального страхування та народні депутати. Наразі останнє слово за Президентом України, хоча на думку експертів та багатьох держслужбовців, зволікати з підписанням закону із соціальною складовою, який не потребує додаткових витрат з держбюджету, у Володимира Зеленського немає жодних підстав. Хоча хвилювання позбавлених соціальної допомоги людей цілком можна зрозуміти.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА