18:08 26.11.2020

З початку опалювального сезону вже ліквідовано понад тисячи витоків газу - Харківміськгаз

1 хв читати

З початку опалювального періоду до аварійно-диспетчерської служби "Харківміськгазу" надійшло дзвінків майже в 1,5 рази більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зі скаргами на виток газу. Так, лише за листопад було прийнято понад 1 тис. викликів та усунуто 1,4 тис. витоків газу.

В зимовий період багато споживачів починають користуватися газовими приладами не за призначенням. Наприклад, використовуючи газові плити не тільки для приготування їжі, але і в якості опалювальних приладів для обігріву приміщень. Що є недотриманням вимог безпеки під час експлуатації газових приладів.

Для проведення робіт з ліквідації витоку газу на газопроводах-вводах, вводних газопроводах, та внутрішних газопроводах, в більшості випадків, газопостачання до житлового будинку тимчасово припиняється.

Перед відновленням газопостачання необхідно перевіряти стан  внутрішньобудинкової системи газопостачання та проводити контрольне опресування відповідно до вимог Правил безпеки систем газопостачання. Це забеспечує безпечну життедіяльність мешканців будинків.

Тому, споживачі природного газу повинні надавати доступ до свого газового обладнення. Швидкість відновлення блакитного палива залежить від мешканців будинку.

Згідно вимог чинного законодавства  власник, балансоутримувач або орендар забезпечує утримання систем газопостачання, а також відповідає за технічний стан газопроводів, приладів і вентканалів.

            При виявленні запаху газу, аварійних  ситуаціях,  зникнення газу у будинку, або виявленні втручання сторонніх осіб в роботу газових мереж негайно зателефонуйте до аварійно-диспетчерської служби за телефоном "104".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА