13:35 27.11.2020

Пошук ліків при COVID – як справитися у два кліки?

3 хв читати
Пошук ліків при COVID – як справитися у два кліки?

Пандемія COVID-19 вирує світом та не зменшує обертів. При цьому на сьогодні немає науково доведеного єдиного правильного підходу до лікування захворювання, що і зрозуміло, враховуючи, що вірус тільки недавно «впав на нашу голову».

Тому з появою нових результатів та доказів рекомендації щодо лікування COVID-19 постійно оновлюються в режимі реального часу. А ліки, які включають до протоколів лікування, дуже швидко зникають з полиць аптек.

Ось, наприклад, антикоагулянтна терапія. Вона з самого початку визначена як важлива складова у боротьбі з COVID-19. І це не дивно, адже при коронавірусній хворобі досить часто виникають тромботичні ускладнення як з боку венозного, так і артеріального кровообігу. Якщо простими словами – утворюються згустки крові у судинах, які й називають тромбами. А антикоагулянти допомагають гальмувати процес згортання крові.

Причому антикоагулянти, гепарин, наприклад, за протоколом лікування COVID-19 призначають не лише госпіталізованим хворим, а й тим, що лікуються вдома, та тим, хто вже виписався із стаціонару.

Серед гепаринів перевагу надають низькомолекулярним гепаринам, які є препаратами вибору для фармакологічної тромбопрофілактики. Виняток становлять тільки пацієнти з вираженою дисфункцією нирок.

Серед низькомолекулярних гепаринів одним із найпоширеніших є еноксапарин. І саме його, як свідчать статистичні дані, шукати на полицях аптек можна довго й нудно. Адже останнім часом обсяги аптечного продажу еноксапарину стрімко зросли, а запаси аптечних мереж швидкими темпами зменшуються. Така ситуація свідчить про дефектуру в даному сегменті.

То ж як знайти необхідні ліки?

Тут необхідний надійний ресурс, який не тільки розповість, навіщо та як правильно приймати призначені ліки, а й допоможе швидко знайти необхідні препарати поруч чи за доступною ціною. Особливо в контексті того, що наразі спілкування з лікарями «face to face» вкрай обмежене. А через перевантаженість відповісти на всі питання пацієнтів та надати необхідну консультацію лікарі просто не в змозі.

Який же ресурс містить актуальну і достовірну інформацію, що може бути корисна не тільки пацієнтові, а й самому лікарю чи працівнику аптеки?

У даному контексті особливий інтерес викликає довідника лікарських засобів Компендіум, який є ексклюзивним ресурсом, що значно полегшує пошук і вибір необхідного препарату. Так, з величезного переліку лікарських засобів, доступних на сьогодні в Україні, ви можете знайти необхідний вам поруч за лічені хвилини.

А для того щоб лікарі та фармацевти могли швидко відшукати необхідні відомості, в довіднику використана прийнята в усьому світі практика систематизації інформаційних матеріалів підприємств-виробників, а також наведена узагальнена інформація про діючі речовини, що входять до складу лікарських засобів.

Спробуємо продемонструвати на прикладі еноксапарину. Якщо шукати його просто поруч в аптеках, то є величезний шанс почути у відповідь таке небажане "немає в наявності". А зайшовши на сайт Сompendium.com.ua, можна знайти вказаний лікарський засіб в аптеках України, не бігаючи колами по всім відомим аптекам.

Якщо ж, на жаль, потрібного вам препарату немає, ви можете за діючою речовиною швидко підібрати аналог, який має такі самі дію і дозування, та дізнатися, на полицях яких аптек та за якою ціною він є поруч з вами.

Шукаєте ліки родичам, близьким чи знайомим?

У такому разі ви можете за допомогою довідника Компендіум знайти ліки в аптеках по всій Україні та вибрати ту, яка знаходиться поруч з вашими близькими. Це, погодьтеся, дуже економить як час, так і зусилля. Особливо коли через погане самопочуття бігати по аптеках взагалі немає можливості.

Сompendium.com.ua – бронюємо ліки в два кліка! Заощаджуємо час та гроші!

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА