10:11 08.12.2020

Вибори в Броварах. Рейтинги Сапожко, Іваненко, Ратніков та інші

3 хв читати

17 січня 2021 року в Броварах заплановані місцеві перевибори. Результати голосування, які пройшли 25 жовтня, суд визнав незаконними, оскільки була розкрита таємниця голосування.

Чого варто чекати від повторних виборів в Броварах? Люди вважають за краще вибирати того кандидата, який піклується про благоустрій міста. Їх набагато менше цікавить рейтинг партії. Те, що дійсно важливо, – турбота про добробут міста, сплата податків до міського бюджету. Без цього неможливо зайняти депутатський пост або місце мера.

Вибори 25 жовтня проходили в умовах карантину. Бувало таке, що голосуючі чекали в чергах на ділянках протягом декількох годин. Через деякий час стало відомо, що всі старання були марними.

Так чого ж чекати жителям Броварів після перевиборів?

Прогнозований склад ОТГ

Аналітичний центр розвитку громадянського суспільства провів соціологічне дослідження, щоб зрозуміти, які політичні сили варто чекати в міськраді. Опитування проводили поквартирно за допомогою інтерв'ю. Були дотримані всі карантинні норми. Всього анкетування пройшло 1200 осіб, похибка склала не більше 1,5%.

Результати показали, що раду можуть сформувати 6 політичних партій:

"Єдність" – 20,3%.

"Європейська Солідарність" – 15,4%.

"За Майбутнє" – 13,1%.

"Слуга Народу" – 12,6%.

"Голос" – 7,1%.

"Батьківщина" – 5,5%.

"Єдність" Ігоря Сапожко

Партія мера має найбільшу підтримку від жителів Броварів. 20,3% громадян віддають перевагу місцевим політичним силам. Керівники знаходяться не тільки на рекламних банерах, а й живуть поруч з виборцями. Місцеві партії найкраще, на думку жителів, бачать проблеми міста, знають способи вирішення завдань.

"Європейська Солідарність"

«Європейська Солідарність» займає друге місце за результатами дослідження. Цілих 15,4% жителів Броварів готові віддати голос за партію. Чим обумовлений такий успіх? «Європейська Солідарність» направила сили на роботу саме зі своєю аудиторією. З початку рекламно-агітаційної кампанії вони з майбутніми виборцями «дійшли» до дільниць. Таким чином, у «ЄС» є шанси отримати підтримку на виборах в Броварах.

"За Майбутнє"

Невеликий відрив від політсили «Європейська Солідарність» отримала молода партія «За Майбутнє». 13,1% жителів підтримують юну партію. У Черкасах, Полтаві та Луцьку представників цієї партії вже вибрали в мери. Нові обличчя в політиці є відомими місцевими бізнесменами. Партія «За Майбутнє» успішно набирає рейтинги по Україні.

"Слуга Народу"

На 4 місці може опинитися президентська партія. Її рейтинг помітно падає, про що говорять минулі місцеві вибори по всій країні. У 12,6% тих, хто підтримує входять: 1) люди, які за інерцією довіряють чинній владі; 2) люди, яким близькі ідеї конкретної партії.

П'яте і шосте місце зайняли «Голос» (7,1%) і «Батьківщина» (5,5%).

Вибори в Броварах: кандидати на пост глави ОТГ

Вибори підтвердили той факт, що більше довіряють чинним чиновникам. Про це говорять результати того ж дослідження.

Ігор Сапожко

Ігор Сапожко отримав 37,3% підтримки населення. На посаді мера він з 2010 року, а до цього також був задіяний в політичному житті міста.

Олег Іваненко

25,1% віддали б голос за Олега Іваненка, кандидата від «Європейської Солідарності». Він відомий, як активний політик. У 2019 балотувався в ВРУ. На місцевих виборах поки займає друге місце.

Сергій Шапран

Цей кандидат виступає абсолютно новим обличчям в політиці. Балотується від партії «За Майбутнє». Результати опитування показали, що за нього готові проголосувати 14,3%. Це чудовий результат для новачка.

Він володіє холдингом Alumeta Group. Створив понад 2000 робочих місць. Сергій Шапран зміг реанімувати занепале підприємство, яке виробляє алюміній. Можливо, це забезпечить йому успіх на повторних виборах.

Дмитро Ратніков

Кандидат від «Слуги Народу», Дмитро Ратніков, на 4 місці в соцопитуванні. Це говорить не про найсильніші позиції президентської партії в Броварах. Така позиція показує, що громадяни готові віддавати голоси на виборах в Броварах людині з особистим авторитетом.

Перевибори в Броварах: до чого готуватися

Всі шанси перемогти місцеві вибори мають кандидати та партії, які добре відомі мешканцям невеликого міста. Успіх чекає на тих, хто вже зробив щось корисне для міста, а не балотується від гучного імені партії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА