14:13 23.12.2020

Дід Мороз отримав штучний інтелект

4 хв читати

Напередодні Нового року абоненти Vodafone і Київстар зможуть зателефонувати  віртуальному Діду Морозу і загадати бажання на 2021 рік.

З 23 грудня 2020 р. до 1 січня 2021 р. включно всі абоненти Київстар і Vodafone можуть зателефонувати на короткий номер 2021, аби поспілкуватися з віртуальним Дідом Морозом по мобільному телефону та загадати бажання. Вартість розмови із Дідусем становить всього 0,50 грн. за всю розмову з урахуванням податків.

Віртуальний Дід Мороз – це розумний голосовий робот із великим словниковим запасом і природним голосом, що розуміє мову людини та зможе відповісти на всі запитання.  Поговорити з Дідусем зможуть як діти, так і дорослі, адже сценарій розмови залежить від віку співрозмовника. Під час спілкування Дід Мороз запитає у абонентів, як їх звуть, як вони поводилися у цьому році та що бажають загадати напередодні Нового року.

"Цьогоріч через пандемію до багатьох дітей Дід Мороз не прийде. Ми вирішили, що у малюків не можна забирати казку. Нехай вони матимуть можливість зателефонувати Дідові Морозу та поговорити з ним. Ми раді, що до цієї ідеї приєднався наш партнер – компанія Київстар. Сподіваємося на реакцію і від інших операторів зв'язку, адже для чудес не повинно бути кордонів і заборон", – зазначила начальник відділу зі зв'язків з громадськістю Vodafone Україна Вікторія Рубан.

"Ми в Київстар раді підтримати ініціативу, адже це ще одна можливість створити новорічний настрій абонентам", – підкреслила Анна Захараш, директор з корпоративних комунікацій Київстар.

Голосового робота створила компанія EVE.calls – експерт з розробки та впровадження штучного інтелекту в сфері бізнес-комунікацій. За словами розробників, віртуальний Дід Мороз дуже реалістичний і уважний до слів своїх співрозмовників.

"У дитинстві ми любили отримувати подарунки на Новий рік, часто загадували бажання і писали листи Діду Морозу. У багатьох з нас була мрія – особисто поспілкуватися з ним. І щоб допомогти батькам здійснити мрії своїх дітей, у нас з командою EVE.calls виникла ідея створити голосовий робот Діда Мороза. У складному для всіх 2020 році ми запустили цей проєкт, щоб подарувати дітям і їхнім батькам позитивні емоції, підняти настрій, дати можливість помріяти і загадати бажання на Новий рік. Дуже хочеться, щоб ця акція порадувала дітей та їх батьків", - розповів Олексій Скрипка, український ІТ-бізнесмен та засновник компанії EVE.calls.

Довідка про Київстар

Київстар – найбільший український оператор телекомунікацій, що надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G для 25,4 млн абонентів. Акціонер Київстар – міжнародна Група VEON Ltd, що має офіс у Нідерландах. Акції Групи перебувають в обігу на фондових біржах  NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар понад 20 років працює в Україні та є компанією номер 1 серед мобільних операторів, найдорожчим брендом, найкращим роботодавцем і найбільшим платником податків до бюджету на телеком-ринку.

Додаткова інформація: [email protected] , www.kyivstar.ua .

Довідка про Vodafone

Vodafone – одна з найбільших світових телекомунікаційних компаній, що надає широкий спектр послуг, включаючи мобільний голосовий зв'язок, передачу даних, обмін повідомленнями, фіксований інтернет і кабельне телебачення. Оператор працює в 21 країнах і має партнерські угоди з операторами 48 країн. Станом на 30 вересня 2020 року Vodafone надає послуги понад 300 мільйонам абонентів мобільного зв'язку та 27 мільйонам користувачів фіксованого інтернету. Більш детальна інформація – на сторінці www.vodafone.com.

Vodafone Україна – провідна українська телеком-компанія, яка надає послуги швидкісного інтернету 3G та 4G. Інвестиції Vodafone у період активного будівництва мереж швидкісного інтернету в 2015 –  ІІІ кварталі 2020 року перевищили 28,1 млрд грн.

Рекордні інвестиції дозволили забезпечити технологічне лідерство та розвивати нові технологічні послуги: інтернет речей (IoT), технології та рішення для Smart City, аналітику великих даних, Mobile ID, фінтех-послуги, хмарні сервіси. В Україні послугами Vodafone користуються 19 млн клієнтів.

Довідка про EVE.сalls

EVE.calls – перша технологічна компанія в CEE-регіоні, яка створила людиноподібного голосового робота для бізнесу. Успішно займається розробкою та впровадженням в бізнес штучного інтелекту в сфері комунікацій.

Ключові інновації проєкту – NLP-алгоритми та нейронні мережі для розпізнавання й аналізу мови у вигляді зручного хмарного сервісу в поєднанні з експертизою команди в галузі комунікацій і телефонних продажів. Компанія заснована українським ІТ-підприємцем Олексієм Скрипкою в 2016 році.

У 2017 році EVE.calls визнана кращим стартапом у Центральній і Східній Європі за версією Seedstars CEE, а також стала фіналістом Міжнародного конкурсу стартапів Seedstars World Summit 2018 року. На 2020 рік робот Eve заощадила понад 1 млн людино-годин і заробила більш як $11 млн клієнтам компанії. Сьогодні серед клієнтів компанії: British American Tobacco, PremierExpo, МТС, Oriflame, Moneyveo, MyCredit, Uber й інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА