14:35 23.12.2020

Валентин Уваров — спікер на конференції "Проблеми та перспективи розвитку будівельного комплексу Одеси"

2 хв читати

18 грудня керівник напрямку концептуальної архітектури Urban Experts Валентин Уваров взяв участь у пленарному засіданні ІІI всеукраїнської науково-практичної конференції «Проблеми та перспективи розвитку будівельного комплексу м. Одеси»

Під час конференції учасники обговорили питання регулювання забудови населених пунктів, проблеми приміських території, проблеми комплексного підходу до реновації кварталів історичної забудови центра міста, а також науково-технічний супровід, моніторинг нового будівництва реконструкції, реставрації та утримання об’єктів міської забудови.

Зі свого боку, Валентин Уваров розповів про впровадження міжнародного досвіду в проектах реконструкції мікрорайонів типової індустріальної забудови радянського періоду.

Він зауважив, що передовий міжнародний досвід полягає в комплексному підході мастерпланування, тому доцільно робити щільну забудову різного формату з різними функціями, не «спальні райони», а міські квартали, осередки життя. Житлова архітектура та мастерплан житлового середовища має передбачати різні сценарії життя та диверсифікацію використання територій, а саме, розподіл на приватні, напів приватні та публічні простори. Валентин наголосив, що комерційна складова (торговельний або громадський центр), має бути частиною комплексу.

Під час виступу Валентин Уваров також розповів про необхідність освоєння приміської зони багатьох великих міст України.

«Urban Experts готова розробити подібний проєкт в межах будь-якого кварталу індустріальної забудови міст України для демонстрації реальності і успішності  такого девелопменту.Забудова приміської території може дати величезні робочі місця, але потрібно враховувати, що у разі створенні заміського комплексу потрібно більше приділяти уваги якості простору, інфраструктурі, пошуку унікальності та ідентичності.»

 

***

Urban Experts — архітектурна компанія, що надає повностадійні архітектурні та консультаційні послуги для багатофункціональних, комерційних, житлових, інфраструктурних та транспортних проєктів у регіоні Східної Європи.

Партнери Leslie Jones Architecture лідери на британському ринку архітектури, пропонують готові рішення для проєктів ритейлу та leisure, житлових та транспортних обєктів, масштабних транспортних проєктів.

Наша місія – поширення британської архітектури на ринку України та в країнах СНД.

Urban Experts ліцензований оцінювач проєктів і будівель відповідно до міжнародної екологічної сертифікації BREEAM. Ми використовуємо її стандарти в своїй роботі, тому створюємо не тільки естетично привабливу і комерційно успішну нерухомість, але й екологічно безпечну і довгостроково стійку, що, за бажанням клієнта, може бути підтверджено сертифікатом. 


 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА