09:49 12.01.2021

Очисники повітря DAIKIN знищують вірус SARS-CoV-2: результати досліджень

2 хв читати

Очисник - це спеціальний побутовий прилад, який видаляє з повітря такі речовини як пил, алергени (пилок рослин, шерсть тварин, спори плісняви, формальдегіди), неприємні запахи, бактерії. Але моделі деяких виробників видаляють також і віруси, що особливо актуально в період пандемії.

Так, останнє дослідження очисників повітря виробництва Daikin (Японія), проведене професором Шігеру Кіува (Департамент Біомедичніх наук Токійського університету) і групою вчених під керівництвом професора Морікава (Департамент Мікробіології Наукового Університету Окаями), підтвердило знищення нового коронавірусу SARS-CoV- 2 - після впливу на вірус протягом 3 годин.

Це відбувається, завдяки технології стримерного розряду Flash Streamer (власна розробка компанії Daikin), яка розщеплює шкідливі речовини, шляхом їх окислення. Flash Streamer випускає потік високошвидкісних електронів, які взаємодіють з молекулами повітря, в результаті чого утворюються чотири нові елементи: так званий збуджений азот, збуджений кисень, а також гідроксильний радикал (ОН) і радикал кисню. Якраз ці елементи і руйнують шкідливі речовини. У випадку з вірусами, масивний стримерний розряд б'є по ним, фрагментуючи і розкладаючи віруси на безпечні елементи, шляхом окислення.

Це не перше підтвердження ефективності очищувачів Daikin - як в Японії, так і в інших країнах було проведено вже низку досліджень. Наприклад, Дослідницький центр екологічних наук Кітасато раніше підтвердив, що вірус A-H1N1 видаляється вже через 1 годину роботи очисника.

Таким чином, за допомогою очисників Daikin, повітря в приміщенні стає дійсно чистим і безпечним. Не випадково, очисники Daikin часто використовуються для поліпшення якості повітря в дитячих і медичних установах. Але їх може використовувати будь хто бажаючий в себе у квартирі, будинку або офісі.

Компанія "Ліконд", офіційний дистриб'ютор Daikin в Україні, нещодавно повідомила про надходження нових моделей очисників Daikin на український ринок (МC55W і MCK55W з функцією зволоження). Крім високої ефективності, фахівці і споживачі відзначають простоту і зручність використання, а також привабливий дизайн очисників марки Daikin.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА