10:54 25.01.2021

Правильний догляд за контактними лінзами

2 хв читати

Використання контактних лінз відкриває нові можливості для людей з вадами зору. Купити розчини для зберігання з доставкою завжди можна на mednex.com.ua. М'які вироби для поліпшення зору дуже зручні у використанні. Але протягом дня на їх поверхні осідають мікрочастинки пилу, білкові відкладення, бактерії. Тому потрібна якісна дезінфекція. Вона дозволяє прибрати з поверхні більше 90% забруднень.

Догляд не складе особливих труднощів, адже існує безліч багатофункціональних розчинів. Вони є одночасно середовищем для зберігання і рідиною для дезінфекції.

Правила при надяганні контактних лінз і їх знятті

Зберігання здійснюється в спеціальному контейнері, який міститься в чистоті. Після використання виробів рідина з контейнера негайно виливається. Тобто її не можна використовувати повторно.

Далі контейнер обов'язково промивається дезінфікуючою рідиною. Залишки дезінфікуючого розчину потрібно ретельно висушити. Для цього ємність встановлюють в перевернутому вигляді на чисту серветку, поки контейнер не просохне повністю. Свіжий розчин заливається тільки в момент перед зняттям.

Знімати лінзи можна тільки чистими руками. Рекомендується використовувати антибактеріальне мило без жодних ароматизаторів. Руки повинні бути повністю сухими. Контактна лінза знімається з ока, поміщається в долоню, і на неї капають 5 крапель розчину. Пальцем акуратно протирається поверхня виробу, і він поміщається в ємність для зберігання. Важливо, щоб рідина повністю наповнювала ємність. Під час зберігання кришка контейнера повністю закрита.

Корисні рекомендації

Дотримання простих порад дозволить використовувати вироби для поліпшення зору відповідно до зазначених виробником термінів:

  • пінцет і контейнер потрібно міняти щомісяця;
  • не можна торкатися до шийки флакона з розчином пальцями;
  • не можна змішувати дезінфікуючі розчини різних виробників;
  • не можна використовувати для миття звичайну воду.

Поверхня буде продезінфікована повністю, якщо лінзи пробудуть в контейнері з рідиною протягом 4-5 годин.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА