18:57 29.01.2021

Валентин Уваров — спікер на zoom-зустрічі URE Club

3 хв читати

28 січня відбулась zoom-зустріч на тему аналітики житлового ринку. Валентин Уваров, керівник напряму концептуальної архітектури Urban Experts розповів про COVID-тренди житлової архітектури.

Організатор заходу: Ukrainian Real Estate Club

Своїм баченням процесів трансформації ринку, посилених коронавірусними реаліями, і прогнозом розвитку цих трендів у 2021 році також поділилася Марина Гуревич, керівниця відділу консалтингу NAI Ukraine.

Під час зустрічі Валентин Уваров розповів про переоцінку мобільності населення в місті, регіоні, країні та світі загалом. Дійсно, у період карантину житло стало не тільки «місцем для сну», а й офісом, рекреаційною зоною, приміщенням для приймання їжі, спортивним залом. Крім того, локдаун зруйнував стереотип про необхідність купувати, відпочивати, або займатися різними різновидами активності в різних районах міста чи регіонах. Усе це можна робити, залишаючись вдома.

Тому Валентин Уваров наголосив на тому, що якісна архітектура — є неодмінною умовою сучасного житла. Особистий простір та комфорт є ключовими чинниками під час вибору дому.

Одним з основних трендів — є заміська нерухомість. Цікаво те, що вперше за останні 10 років відновився великий попит на власність за містом. Локдаун змістив наш фокус із необхідності «житла в центрі міста», адже ті, хто мав змогу провести карантин за містом здобули велику перевагу за якістю життя.

Крім того, основний недолік, який був ще 5 років тому — це брак інфраструктури, наразі не актуальний. Усе більше девелоперів займаються облаштуванням приміської зони. Наприклад, передмістя Києва — є лідером із забудови в порівнянні із самою столицею.

Ще одним трендом- є більший особистий простір у помешканнях та робочі зони. Адже у 73 % офісних компаній майже половина персоналу надалі повністю або частково працює віддалено.

Також Валентин розповів про популярні запити на житло:

  • літні приміщення — тераси/ балкони великого формату;
  • більша приватність мешканців. Мінімізація соціальних контактів із незнайомцями, сервісними обслуговуючими організаціями;
  • власна інфраструктура в житловому комплексі / містечку з повним комплексом обслуговування;
  • власна територія для відпочинку лише для мешканців житлового комплексу / містечка.

Urban Experts — архітектурна компанія, що надає повностадійні архітектурні та консультаційні послуги для багатофункціональних, комерційних, житлових, інфраструктурних та транспортних об’єктів у регіоні Східної Європи.

Партнери Leslie Jones Architecture — лідери на британському ринку архітектури, пропонують готові рішення для проєктів ритейлу та leisure, житлових та транспортних об’єктів, масштабних транспортних проєктів.

Наша місія — поширення британської архітектури на ринку України та в країнах СНД.

Urban Experts ліцензований оцінювач проєктів і будівель відповідно до міжнародної екологічної сертифікації BREEAM. Ми використовуємо її стандарти у своїй роботі, тому створюємо не тільки естетично привабливу й комерційно успішну нерухомість, але й екологічно безпечну й довгостроково стійку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА