12:45 12.02.2021

"Гроші можуть перекреслити кар’єру": екс-гравець молодіжної збірної України – про договірні матчі

3 хв читати

Як повідомляє портал “Рейтинг Букмекерів”, захисник "Шахтаря" Ігор Кірюханцев, який захищає кольори "Маріуполя" на правах оренди, розповів про своє ставлення до поєдинків з фіксованими результатами.

В інтерв’ю BF Кірюханцев зізнався, що жодні гроші не варті того, щоб заради них ризикувати репутацією, вбиваючи власну кар’єру. 

– Тебе свого часу тренував Олександр Севідов, якого підозрюють у договірних матчах. Що ти можеш сказати про нього з власного досвіду? 

Я його не дуже добре знаю, якщо чесно. Адже не багато часу провів разом із ним. Я би не подумав, що він займається якимось договірними матчами. Коли я прийшов до "Маріуполя", то моя головна мета була – грати в основному складі та показувати якісний футбол. Я просто працював і навіть за це не думав, за договірні матчі.

– Загалом, яке твоє відношення до договірних матчів? 

А яке може бути відношення? Ніяке. Коли різні люди виходять на футболістів із такою пропозицією, то якась внутрішня слабкість або гроші можуть просто перекреслити твою кар’єру повністю. 

Я вважаю, що ніякі там гроші чи ще щось не вартують того, щоб ти просто їх брав і вбивав свою футбольну кар’єру, досягнення, якісь мрії та цілі. Ти по шматочках будував свою професійну діяльність не для того, щоб все зруйнувати якимось одним чи двома договірними матчами.

На мене слава Богу, що ніколи не виходили. Я просто пам’ятаю, що багато людей нас про це попереджали, розповідали, що це таке.

Днями колишній капітан "Маріуполя" Сергій Яворський заявив, що приазовців дехто вважає фарм-клубом "Шахтаря", але при цьому гравці жодного разу не здавали матчі "Гірникам".

Також, раніше наш портал повідомляв, що граючий спортивний директор "Минаю" Михайло Кополовець згадав, як мимоволі став учасником договірного матчу під час виступів у складі львівських "Карпат".

"Чи брав я участь у договірних іграх? Був один момент з «Металістом», якщо ти пам’ятаєш, один футболіст закінчив кар’єру – Лащенков. Я тоді був у команді рік – мене перед фактом поставили. Знав, що якась ситуація відбувається, я ж не ідіот – всередині команди був. Зрозуміло, що відчував що щось відбувається, але я жодної ролі не відіграв. 

Жодних грошей мені не передавали, молодим не давали. Тягали по судам, штрафи, проте я жодного не заплатив, бо не брав у тому участь. 

Ніколи в житті не ставив у конторі гроші. У мене немає різноманітних додатків у телефоні, тому я чистий, як сніжинка", – розповів Кополовець у випуску шоу "Бомбардир".  

Нагадаємо, договірний матч між "Металістом" та «Карпатами» був зіграний у Харкові в квітні 2008-го року – тоді господарі розгромили гостей з рахунком 4:0. Львів’яни отримали від представників харківського клубу 110 тисяч доларів, які були розподілені між гравцями стартового складу. Під час поєдинку захисник "Левів" Сергій Лащенков забив гол у власні ворота та отримав червону картку, сповна відпрацювавши свої 10 тисяч доларів. 

Зрештою, через факт договірного матчу "Металіст" був позбавлений бронзових нагород за підсумками чемпіонату, а у серпні 2013-го року CAS (Спортивний арбітражний суд у Лозанні – «РБ») остаточно визнав цей матч договірним: з команд повинні були зняти по 9 очок та зобов’язали виплатити штраф у розмірі 25 тисяч доларів. 

Михайло Кополовець зіграв у тому матчі 43 хвилини, вийшовши на заміну у другому таймі зустрічі. Апеляційний комітет Федерації футболу України за фактом його участі вирішив наступне: штрафні санкції у розмірі 5 тисяч доларів та умовна дискваліфікація на 3 роки з випробувальним терміном у 2 роки.

На Кобіна, Пшеничних, Федоріва, Іщенка, Налєпу наклали більш суворі санкції: штраф у розмірі 10 тисяч доларів та заборона професійно займатися футболом протягом 3 років з додатковим випробувальним періодом на 2 роки. Втім, найбільше у цій історії постраждав Сергій Лащенков, якому заборонили професійно займатися футболом протягом 5 років та наклали штрафні санкції у розмірі 10 тисяч доларів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА