11:42 16.02.2021

Про безкоштовні онлайн курси з підготовки до ДПА, ЗНО для школярів з важкодоступних регіонів

3 хв читати
Про безкоштовні онлайн курси з підготовки до ДПА, ЗНО  для школярів з важкодоступних регіонів

Стартувала соціальна ініціатива Наукового ліцею Чурюмова "Безкоштовні онлайн курси з підготовки до ДПА, ЗНО для школярів з важкодоступних регіонів"

    В понеділок, 15 лютого, відбулась презентація перших в Україні безкоштовних онлайн курсів з підготовки до ДПА, ЗНО для школярів з важкодоступних регіонів.

Відсутність інтернету в школах та домогосподарствах вирішить якщо не держава, то Ілон Маск через запуск супутників. А відсутність постанови Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України    про використання коштів на підготовчі курси МОН  для абітурієнтів ТОТ має вирішувати Уряд. Ми ж готові дати якісний контент для важкодоступних регіонів. В т.ч.  окупованих. Тимчасово. Приєднуйтесь!", - повідомила засновниця Наукового ліцею "Міжнародна зелена школа ім. Клима Чурюмова", кандидат історичних наук Ірина Жданова.

З  1 березня по 22 травня 2021 Науковий  ліцей "Міжнародна зелена школа ім. Клима Чурюмова" спільно з Донецькою політехнікою та Луганським університетом ім.Тараса Шевченка організовують  безкоштовні онлайн курси з підготовки до ДПА, ЗНО з української мови і математики. Пряма/LIVE трансляція лекцій буде щотижня  на ютуб каналі Наукового ліцею Чурюмова.

Ці відеолекціі будуть відкритими для кожного і не потребують додаткових реєстрацій. Слухачі зможуть в чаті задати питання лекторам.

Одночасно, для абітурієнтів з важкодоступних регіонів (тимчасово окупованих, вздовж лінії фронту, високогірних районів, малих міст і сіл зі всіх регіонів Украіни) будуть практичні заняття на платформі Ліцею. Для участі необхідно зареєструватись : Лінк на реєстрацію: https://forms.gle/FumSHnkbh9Rxknb48 . Для зареєстрованих слухачів буде додаткова можливість анонімно брати участь у закритих практикумах з кожної теми, виконувати домашні завдання, дізнаватись про помилки, проходити зрізи знань.

Ця ініціатива передбачає також і лекції з профорієнтації з науково-технічних, природничих спеціальностей.

Курси будуть повністю безкоштовні.

Науковий ліцей ім. Чурюмова підписав відкритий Меморандум про співпрацю із Донецькою політехнікою та Луганським університетом ім. Тараса Шевченка. Партнери закликають інші ВУЗи приєднатися до ініціативи.

Чому ми створили цей проєкт? 

Терикони на Сході України та Карпатські гори на Заході, Кінсбургська коса і Аюдаг на Півдні, ліси Полісся на Півночі, українські села і малі міста мають одну спільну проблему. Це територія з обмеженим доступом до якісної інноваційної української освіти.

Тисячі, і навіть десятки тисяч школярів з тимчасово окупованих територій, прифронтової зони, мешканців сіл та малих міст потребують сьогодні допомоги у підготовці до іспитів.

Що робити тим школярам-випускникам, які не мають змоги повноцінно готуватися до ДПА, ЗНО? Школи зачинені, якісної дистанційної освіти нема. За кілька місяців вже буде ДПА, ЗНО. На тимчасово окупованих територіях цьогорічні випускники живуть в умовах війни з 5 класу. Вони фактично позбавлені доступу до вивчення української мови, літератури, історії України.

Саме для них ми започатковуємо новий соціальний проєкт Наукового ліцею "Міжнародна зелена школа ім. Клима Чурюмова".

Далі - створення веб-версії тренажерів для підготовки до ДПА, ЗНО.

Більше: www.cigs.com.ua

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА