12:22 17.02.2021

Галина Янченко виступила за негайне кадрове перезавантаження АРМА та звернулась до пезидента України

3 хв читати
Галина Янченко виступила за негайне кадрове перезавантаження АРМА та звернулась до пезидента України

Народна депутатка Галина Янченко звернулась до президента України з пропозицією розпочати термінове кадрове перезавантаження Національного агентства з питань менеджменту активів.

Про це нардеп, голова ТСК з питань захисту прав інвесторів повідомила під час прес-конференції в ІА "Інтерфакс-Україна" 17 лютого.

Участь у прес-конференції також взяли Руслан Дубас – керівник юридичного департаменту "Ашан Україна", Сергій Смірнов - партнер практики кримінально-правового захисту АО "Саєнко Харенко", Василь Доценко - власник Братського маслопресового заводу, Тетяна Козаченко – президент АО "Юридична компанія "Капітал".

Вона зазначила, що напередодні оприлюднила звернення до Президента України, в якому, також просить розблокувати конкурс із відбору нового керівника АРМА, а також підтримати та зробити невідкладним законопроект, який реформує систему управління активами.

"У кожного з вас можна відібрати будь-яке ваше майно і ви його ніколи не повернете, ким би ви не були: простим громадянином, українським підприємцем або великим іноземним інвестором. На жаль, мусимо констатувати, що в Україні утворився інструмент легального рейдерства, яким, я вважаю, стало Національне агентство з питань розшуку та менеджменту активів. Спитайте будь-якого бізнесмена, що таке мати справу з АРМА. Найбільш пристойне, що я чула про такий досвід – це "бєспредєл" та "вредительство". Вважаю, що винне у такому стані справ саме керівництво АРМА та не соромлюсь про це відкрито заявляти", - наголосила Галина Янченко.

Як зазначила народний депутат, Національному агентству з розшуку та менеджменту активів потрібне термінове кадрове перезавантаження.

"Все керівництво АРМА працює в статусі в.о. вже понад рік. При чому, все це відбувається через повну бездіяльність керівника Антикорупційного комітету, яка вже півроку не може організувати повторний конкурс членів відбіркової комісії на керівника АРМА. Це виглядає смішно та демонструє повне управлінське безсилля керівництва комітету. АРМА повинна припинити "кошмарити" бізнес, псувати інвест-клімат в країні, натомість почати виконувати свої прямі функції – якісно управляти арештованим майном. Так тривати далі не може", - наголосила Янченко.

Як зазначила Галина Янченко, до участі у цьому заході запрошені представники постраждалих інвесторів від дій АРМА, зокрема, це представники компанії "Ашан" в Україні, а також власник Братського маслопресового заводу, адвокати, які мають досвід судових спорів з АРМА.

"На сьогоднішній момент можна стверджувати те, що АРМА є державою в державі. Це державний орган, який, фактично, не підконтрольний нікому. На сьогоднішній момент його очолюють тривалий час люди, які призначені, але не обрані в прозорий спосіб. Ми виступаємо з вимогою реформувати АРМА саме зараз, тому що, в рамках роботи ТСК з питань захисту прав інвесторів, в рамках моєї роботи в адвокатському середовищі, ми бачимо, що АРМА дуже часто виступає інструментом незаконної реалізації майна. Ми заслуговуємо на прозорі правила та на належну роботу державних органів", - наголосила Тетяна Козаченко.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА