16:35 19.02.2021

Єврейські громади України стали на захист Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр"

2 хв читати

Голови єврейських громад України звернулися до міського голови Києва Віталія Кличка та депутатів Київради із закликом підтримати створення меморіального комплексу в Бабиному Яру

Голови єврейських громад України підписали звернення до київської влади із закликом припинити спекуляції на тему Голокосту, а також проханням підтримати передачу трьох земельних ділянок під будівництво меморіального комплексу в Бабиному Яру.

Відповідний документ опубліковано на офіційній сторінці Федерації єврейських общин України в соціальній мережі Facebook.

“Ми закликаємо усі політичні сили припинити спекуляцію на темі Голокосту, припинити розділяти євреїв, у яких загинули родичі від Шоа, на правильних і неправильних. Використовувати пам’ять про таку трагедію у політичній боротьбі не можливо”, – йдеться у зверненні.

За словами підписантів документу, зведення Меморіального центру Голокосту “Бабин Яр” підтримують ключові світові інституції, що опікуються питаннями вшанування пам'яті жертв Голокосту. Автори звернення закликають Київраду виділити три додаткові ділянки землі, дві з яких є частиною знищеного радянською владою єврейського цвинтаря.

“Ми закликаємо вас проголосувати одностайно за це рішення, демонструючи таким чином шану до загиблих і їх пам’яті. Меморіал співпрацює з Ізраїльським національним меморіалом Катастрофи (Голокосту) і Героїзму Яд Вашем і має активну підтримку у Європейському парламенті. Меморіальний центр став першою українською інституцією з якою Федеральний архів Німеччини (Бундесархів) уклав угоду про співпрацю”, – йдеться у заяві.

Підписантами звернення стали 44 представники єврейських організацій України, серед яких головний рабин міста Києва та України Яків Дов Блайх, головний рабин Києва Моше Реувен Асман, голова Ради Федерації Єврейських Громад України Мейр Цві Стамблер, головний рабин Дніпра та Дніпропетровскої області Шмуель Камінецький, а також низка головних рабинів великих українських міст та лідери єврейських громадських організацій.

Нагадаємо, ініціатором створення меморіалу Голокосту в Бабиному Яру у 2016 році виступив президент України Петро Порошенко. За участі президента Володимира Зеленського, 29 вересня 2020 року уряд та “Фонд Пам’яті “Бабин Яр” підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю. Меморандум був підписаний міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком і членом Наглядової ради Меморіального центру Голокосту “Бабин Яр”, президентом Всесвітнього єврейського конгресу Рональдом Лаудером.

Проєктом зведення Меморіального центру Голокосту “Бабин Яр” передбачене зведення комплексу будівель у київському урочищі Бабин Яр. Раніше 27 січня члени постійної комісії Київської міськради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин підтримали передачу в оренду благодійній організації “Фонд Пам’яті “Бабин Яр” трьох земельних ділянок на території урочища.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА