11:26 24.02.2021

Мбаппе знищив "Барселону" в Лізі чемпіонів: зробив хет-трик, влаштував розгром на "Камп Ноу"

3 хв читати

"ПСЖ" у першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів на виїзді крупно виграв у "Барселони" - 4: 1, перемога відбулася завдяки чудовому матчу Кіліана Мбаппе, який оформив хет-трик.

Напередодні матчу буквально всі згадували епізод з 2017-го, коли "Барселона" створила неймовірне і перемогла 6:1 після виїзної поразки 0:4. Той камбек точно в золотому фонді світового футболу назавжди, нову зустріч - першу з тих пір - обговорювали в тому числі крізь сюжет того матчу. Сходилися, що подібне вдруге представити дуже важко.

Однак помста майже вдалася. "ПСЖ" принизив "Барселону" на її полі з рахунком 4: 1, причому це абсолютно заслужена і слушна перемога.

Все почалося з гола Лео Мессі, повідомляє портал “Рейтинг Букмекерів” - він реалізував пенальті, але, крім того, у аргентинця не було взагалі нічого, він жодного разу за матч не пробив по воротах з гри і залишився лише тінню чудового Кіліана Мбаппе.

22-річний француз зрівняв рахунок через п'ять хвилин після того, як Мессі відкрив, а в другому таймі докинув ще пару. Підсумкові три м'ячі фори, здобуті в гостях, виглядають вкрай впевнено.

І дубль-то "Барселоні" на виїзді в плей-офф раніше в ЛЧ і Кубку європейських чемпіонів робив тільки Ференц Пушкаш - в півфіналі розіграшу-1959/60. Тоді ці голи угорця допомогли вийти в фінал і взяти трофей, зараз до титулу ще далеко, але індивідуальний перформанс Мбаппе зараз - найкращий в турнірі для гостя на "Камп Ноу", в плей-офф такого не відбувалося.

У Мбаппе перший хет-трик у ЛЧ на "Камп Ноу" за 23 роки - попереднім "Барсі" клав Андрій Шевченко за київське "Динамо" в листопаді 1997-го. Тоді кияни перемогли взагалі 4: 0, ще один м'яч додав Сергій Ребров, у Шевченка було два з гри і один з пенальті. Ще раніше три "Барсі" забив колумбієць Фаустіно Аспрілья - за "Ньюкасл" в тому ж 1997-му, але на своєму полі. Все це було ще навіть до народження Мбаппе - він з'явиться на світ лише через рік, у грудні 1998-го.

Тепер у Мбаппе в Лізі чемпіонів 24 голи і 16 ассистов - він зробив 40 результативних дій в 41 матчі турніру. Кіліан дебютував в сезоні 2016/17 за "Монако" і продовжив накидати вже за "ПСЖ".

Чотири роки тому у "ПСЖ" чотири м'ячі відігравала зовсім інша "Барселона" - тоді їх 0:4 здавалися непорозумінням, а 6:1 - казкою, на яку команда зі зв'язкою Мессі - Суарес - Неймар в атаці здатна.

Головне - можливо, тільки що ми бачили черговий і один з ключових актів передачі влади в світовому футболі: Кіліан Мбаппе перехоплює статус кращого гравця світу прямо зараз.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА