17:26 25.02.2021

Частина I — В одній далекій-далекій галактиці…

3 хв читати

AARDY.com — один із провідних майданчиків на ринку страхування подорожей у США. Ресурс був заснований серійним підприємцем Джонатаном Бризом, колишнім пілотом Королівських ВПС.

Протягом найближчих тижнів Бриз у подробицях розповість про деякі виклики, з якими стикається його компанія під час розширення своїх можливостей та уроки виживання, отримані під час пандемії Covid19.

Перш ніж ми з головою поринемо у створення AARDY.com, його привабливого синього логотипу, Трубконоса, або справді олдскульної дисципліни забезпечення виняткового клієнтського сервісу, що принесла AARDY один з найвищих з можливих рейтингів TrustPilot, нам доведеться повернутися трохи назад, до тих простіших часів, коли до створення Інтернету було іще далеко.

Іще в дитинстві, відвідуючи з родиною авіаційні паради в Англії, Бриз знайшов своє покликання.

Із захватом спостерігаючи, як команда вищого пілотажу Королівських ВПС «Червоні стріли» неслась по небу на своїх винищувачах Hawk (Яструб), а тисячі глядачів внизу, мов причаровані, спостерігали за вправністю, дисципліною та хоробрістю цих пілотів із надлюдськими здібностями, юний Бриз бачив перед собою лише один шлях майбутньої кар'єри. Він звернувся до батьків зі словами: «Ось чим я хочу займатися». Поза сумнівом, саме таке бажання пролунало з вуст сотень юнаків того літнього дня, але для Бриза воно стало реальністю.

У віці 16 років, іще у школі, Бриз був запрошений на навчання Королівськими ВПС з метою отримання посвідчення приватного пілота.

Після інтенсивного навчального періоду на землі та в повітрі, Бриз піднявся в небо, самостійно пілотуючи літак Cessna, і з легкістю склав політні нормативи курсу.

Заключною частиною іспиту був тест із навігації, що мав відбутися за кілька тижнів в іншому закладі, розташованому на теренах Великобританії. Ця частина іспиту ледь не стала особистою невдачею Бриза, і могла з легкістю покласти край перспективній кар'єрі пілота.

У часи, що передували появі GPS та Google maps, навігаційна частина навчального курсу проходила в центрі оцінювання, розташованому приблизно за дві години їзди від дому Бриза.

Він вирушив туди власним авто, маючи при собі перевірену мапу Сполученого Королівства з алфавітним переліком об’єктів. Проте йому якимось чином не вдалося знайти центр, де мав відбутися іспит з навігації. Тут явно не обійшлося без іронії долі, оскільки наш юнак не зміг відшукати на мапі місце проведення іспиту з навігації.

Побоюючись, що мрію літати у Королівських ВПС змарновано назавжди, Бриз у пригніченому стані повернувся додому.

«Я був юнаком, без досвіду багатьох життєвих ситуацій, до яких слід звертатися у миті відчаю, щоб зібрати себе докупи і продовжувати далі. Той день, коли я їхав додому з іспиту з навігації, коли мені здавалося, що мою кар’єру у ВПС вже зруйновано, продовжує жити всередині мене».

Повернувшись додому у відчаї, Бриз здійняв телефонну слухавку з наміром зателефонувати до свого екзаменатора з вибаченнями за пропущений тест. Але перш ніж змогтися почати мимрити свої вибачення, сам інструктор перепросив за те, що його терміново викликали до іншого місця. Він сам пропустив іспит, і гадки не мав про те, що Бриз не чекав його там!

«Інколи зірки сходяться, але буває і навпаки. У цьому випадку мені пощастило, ніби хтось простежив за мною. Я зміг перенести іспит з навігації, і склав його з відзнакою. Тоді мені було 17 років, і я став гордим власником ліцензії приватного пілота».

Роком пізніше, на межі свого вісімнадцятиріччя, Бриз залишив родинну оселю, щоби приєднатися до Королівських ВПС і пройти їхню виснажливу програму початкового навчання офіцерів у Коледжі Королівських ВПС у Кранвеллі, Великобританія. ґ

Пройшовши рік величезних фізичних та особистих навантажень, Бриз став випускником Коледжу Королівських ВПС у Кранвеллі та отримав чин пілота-офіцера. Далі надійшла черга політної підготовки на тому самому винищувачі Hawk (Яструб), що так надихав його протягом всіх попередніх років.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА