10:51 09.03.2021

Борис Баум: "Сертифікації автоматів для азартних ігор поки у нас немає і тут ми сподіваємося на міжнародний досвід"

2 хв читати

На вебінарі "Перші кейси легалізації грального бізнесу в Україні" перший заступник голови консультаційно-експертної ради при комісії з регулювання азартних ігор і лотерей Борис Баум зауважив, що проблема сертифікації грального обладнання в країні є:

"Зараз є ліцензія на оперування ігровими залами, ліцензія на окрему діяльність, а далі йде сертифікація автоматів, рулетки та інших ігрових апаратів. Це стосується і онлайну. Вже на наступному тижні плануємо сформувати список організацій, які зможуть сертифікувати. Процедури і порядок дій національним агентством вже затверджені, залишилися невеликі корінці доробок. 

Постачальників ігор сертифікують міжнародні компанії, ми зацікавлені в тому, щоб їх акредитувати на нашій території і вони б змогли відкрити свої представництва в Україні. Згідно із законом необхідно їх фізична присутність в нашій країні, тому без представництв і філій ніяк не обійтися.

Зазначу, що у нас зараз немає достатньої кількості лабораторій та фахівців щоб все тестувати, той же генератор випадкових чисел ми своїми силами сертифікувати не можемо. Тому сподіваємося інтегрувати міжнародний досвід і відштовхнутися від нульової точки в цьому питанні".

Портал “Рейтинг Казино” відзначає, що поки на українському ринку азартної сфері склалася парадоксальна ситуація, коли компанії, які отримали ліцензії і сплатили в казну фінансові кошти, не можуть законно оперувати поки не пройдуть сертифікацію, до якої контролюючі органи поки не готові. Немає ні списку допущених до сертифікації організацій, ні розуміння самої процедури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА