11:26 24.03.2021

Виробник тест-систем ІФА Еквітестлаб в суді захищатиме репутацію від наклепів посадових осіб державного Інституту ПАГ академії меднаук

3 хв читати

Офіційний реліз – Компанія «Еквітестлаб» подаватиме позов в суд для захисту честі, гідності та ділової репутації до державної установи «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України» (ІПАГ) та співробітника Лабораторії імунології цього інституту Бориса Донського.

Вдатись до такого кроку компанію вимусили публічні безвідповідальні заяви співробітника ІПАГ про те, що тест-системи ТМ EQUI на проведення ІФА для діагностики COVID-19 начебто не відповідають заявленим виробником «Еквітестлаб» показникам якості. Таку інформацію Борис Донськой як посадова особа Інституту оприлюднив у ЗМІ, стверджуючи, що він провів на базі Лабораторії відповідне дослідження. Керівництво ІПАГ ігнорує законні вимоги надати доступ до інформації про це дослідження та не змогло підтвердити чи проводилось воно офіційно.

Натомість компанія «Еквітестлаб» пройшла необхідну сертифікацію системи управління якістю виробництва ІФА-наборів та має позитивні відгуки про підтвердження якості тест-систем ІФА для діагностики COVID-19.

Компанія «Еквітестлаб» заявляє, що в діях Бориса Донського вбачається конфлікт інтересів та заангажованість, а оприлюднені ним від імені Інституту дані про так зване дослідження є сумнівними з точки зору їх валідності.

Подібні верифікаційні дослідження на замовлення з оплатою проводять випробувальні лабораторії, акредитовані згідно міжнародного стандарту ISO/IEC 17025. Лабораторія імунології ІПАГ не вказана у переліку Національного агентства з акредитації України як випробувальна у відповідності до цього стандарту.

Крім того, ІПАГ, згідно даних системи Prozorro, ще з вересня 2020 року, за державний кошт напряму масово закуповує тест-системи ІФА для діагностики COVID-19 у одного з інших українських виробників. А вже у лютому 2021 року співробітник Лабораторії ІПАГ заявив у ЗМІ, що при порівняльному дослідженні з контрольними зразками (панель по якій перевіряється якість тест-систем) тест-системи тільки цього українського виробника давали коректний результат. І начебто у всіх інших виробників ІФА-набори показали високу помилку.

Керівництво Інституту відмовилось надати на адвокатський запит від імені «Еквітестлаб» будь-які офіційні дані та документи (протоколи) про проведення Борисом Донським на базі вказаної Лабораторії відповідного порівняльного дослідження. Також ІПАГ не відповів про те, як були отримані дані контрольні зразки (панель), які коштують дорого та виготовляються за кордоном. В системі Prozorro не вдалось знайти даних про офіційну закупівлю Інститутом такої панелі.

На думку компанії «Еквітестлаб», поки ІПАГ не довів зворотного, Інститут не проводив офіційного порівняльного дослідження тест-систем ІФА на COVID-19 різних виробників, яке можна вважати кваліфікованим та валідним. А отже Борис Донськой міг зробити свої заяви з метою свідомої дискредитації компанії «Еквітестлаб» на конкурентному фоні.

Український виробник «Еквітестлаб» спеціалізується на розробці та виробництві медичних виробів для діагностики in vitro під ТМ EQUI. В компанії впроваджена та сертифікована система управління якістю, відповідно до стандарту ISO 13485, що забезпечує відповідність ІФА-наборів вимогам Технічного регламенту щодо медичних виробів для діагностики in vitro. Виробник має всі необхідні сертифікати відповідності.

Компанія постачає продукцію до клінічних діагностичних лабораторій державного та приватного сектору. Надійність та висока якість тест-систем для ІФА ТМ EQUI підтверджена провідними фахівцями галузі лабораторної діагностики, про що свідчать схвальні відгуки від них.

У 2019 році «Еквітестлаб» отримало нагороду від незалежного інституту Всеукраїнського галузево-аналітичного центру за вагомий внесок у розвиток галузі.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА