14:42 30.03.2021

Вітольд Фокін: Центр координації соціальної допомоги націлений на допомогу людям, які постраждали внаслідок бойових дій на Донбасі

3 хв читати

Сьогодні в прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" відбулася презентація громадської організації "Центр координації соціальної допомоги Вітольда Фокіна".

Захід відбувся за участі президента громадської організації, Вітольда Павловича Фокіна та віце-президента – Ігоря Вітольдовича Фокіна.

Президент громадської організації звернув увагу присутніх на  питання важливості надання соціальної допомоги населенню східних областей України, які потерпають від наслідків війни та зазначив, що діяльність новоствореного центру спрямована на захист та підтримку жителям цього регіону.

Він наголосив, що сплюндрована війною Луганська та Донецька області – це не звичайні географічні назви, це благословенна українська земля, яка зробила нас громадянами країни, якій віддано служу понад сімдесят років.

"Трагічна спіткала його доля: процвітаючий донедавна край, індустріальне серце України, лежить в руїнах, шахти затоплені, заводи й фабрики знищені, обладнання вивезено закордон, а родюча земля щедро засіяна уламками мін та снарядів. Моє рідне місто Первомайськ, почесним громадянином якого я є, втратило три четверті свого житлового фонду. Сотні тисяч трударів, колишніх гвардійців труда, стали "переміщеними особами". Вони втратили не тільки все своє майно, а й документи, що засвідчують їх громадянство, підтверджує сам факт, існування на землі, посвідчення, які надають їм право на законну пенсію, на спадщину, документи про шлюб, освіту тощо", – сказав у своєму виступі Вітольд Фокін.

Громадська організація "Центр координації соціальної допомоги Вітольда Фокіна" ставить перед собою завдання допомагати людям, діяльність якої зосереджена на наданні допомоги (консультацій) з питань оформлення (відновлення) документів державного зразка (паспорт громадянина України, свідоцтво про народження, свідоцтво про смерть, оформлення пенсій, отримання свідоцтва про право на спадщину та його оформлення, та ін.) за рахунок надання юридичної консультації, та подальше їх юридичне супроводження

Вище державне керівництво України приділяє значну увагу для того, щоб мінімізувати наслідки війни для населення. Разом з тим, існує ще ціла низка проблем, на вирішення яких чекають мільйони людей, що постраждали від бойових дій.

"Прийде час і відповідні служби сумлінно підрахують збитки, але й без цього зрозуміло, що без реальної допомоги світової спільноти, без згуртованості українського суспільства, без - не лякайтеся – без участі людей, яких ми не зовсім вірно, називаємо "олігархами", тими, хто усвідомили реальну вартість свого патріотизму – відродження східної території України не завершиться і через 100 років", – наголосив Вітольд Фокін.

Звичайно, Україна, як соціальна держава, не залишить населення територій, що постраждали від війни сам-на-сам з бідою. Але за своїми масштабами ця допомога не може бути адекватною.

Також Він додав, що справа, за яку береться громадська організація – абсолютно нова для нас: "мені хотілося б мати від вас підтримку, будь-які поради, зауваження, конструктивну критику. Як кажуть: "Благословіть!".

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА