19:42 08.04.2021

"Ректор. Нові часи": Вийшов документальний фільм про Поплавського

3 хв читати

Співаючий ректор розкрив секрети успішної роботи Університету культури в умовах коронавірусної кризи.

В умовах пандемії у світі і в Україні, коли активне життя перейшло в онлайн, Михайло Поплавський знайшов вихід із кризової ситуації і розповів, як не лише пристосувався до нових реалій, а повністю переформатував університет і вийшов на новий рівень. Про це йде мова в документальному фільмі "РЕКТОР. НОВІ ЧАСИ", який вийшов на YouTube-каналі Поплавського.

Михайлу Михайловичу, який очолює виш уже понад 25 років, не звикати до викликів. На будь-які труднощі він реагує сміливими діями, залучаючи весь ресурс і експериментуючи. Для нього виклики – це нові можливості, поштовх до створення чогось нового. Тому на карантині він зовсім не сидить без діла, кожен день він в Університеті, як і викладачі. Команда вузу повністю переформатувала навчальний процес відповідно до нових реалій.

"Нові часи вимагають терпіння і руху вперед. Ми прийняли актуальні виклики і за короткий час втілили комплексну систему дистанційного навчання. Відкрили "Міжнародний центр інноваційних технологій", низка творчих онлайн-лабораторій для того, аби бути доступними для кожного студента, щоб наша молодь була повністю задоволена навчальним процесом. Ми створили віртуальний університет!", – говорить Поплавський і додає, що тепер їхній досвід переймають й інші виші.

У нових творчих лабораторіях і аудиторіях професіонали своєї справи, відомі актори, режисери, телеведучі, виконавці, проводять лекції, тренінги, майстер-класи. Студенти з великим інтересом занурюються у процес з лідерами думок. Це дає можливість висловлювати свої креативні ідеї, створювати унікальні творчі проєкти, хоч і дистанційно.

Поплавський запевняє, що зараз важливо не розслаблятися, у навчанні потрібні дисципліна, порядок і безпека. Ректор вірить, що кризові часи долають ті, хто не боїться викликів і готовий до нестандартних рішень.

«Потрібно бути цікавими, оригінальними, привертати до себе увагу. Не боятися бути білою вороною і реалізовувати свій потенціал по-максимуму. Лідерами не народжуються, ними стають. «Я хочу! Я можу! Я буду!» – ось головні секрети успіху», – наголошує Михайло Поплавський.

І це реально працює! Судячи з кількості талановитих зіркових випускників, чимало з яких діляться своїм досвідом зі студентами. Фрагменти цих зустрічей також можна побачити у фільмі.

Режисером виступив Олександр Ковш. Свого героя він порівнює з Колумбом, який веде корабель до Нових Земель.

"Працювати з Поплавським – це, як танцювати на гарячому вугіллі: ніколи не знаєш, де припече. У нього загострена природна інтуїція, скрупульозність в розробці всього, починаючи від створення ідеї до її втілення. Так, він ставить складні завдання. Але і сам пропонує шляхи їх вирішення. У нас склався успішний творчий тандем", – поділився режисер.

У фільмі Поплавський не приховує, що дуже сумує за студентами. Але він не сумнівається, що будь-яка криза – це початок нових можливостей.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА