10:02 13.04.2021

Запорізька компанія з виробництва зерноочисного обладнання отримала патент США

3 хв читати
Запорізька компанія з виробництва зерноочисного обладнання отримала патент США

Гучна знакова подія відбулася в агросфері України. Всесвітнє визнання отримав відомий виробник сільгосптехніки із Запоріжжя. Компанія «Агросепмаш», яка багато років займається виробництвом зерноочисного обладнання, змогла досягти вагомого результату, зареєструвавши свій винахід в патентній палаті США.

Довгих 3 роки «Агросепмаш» долала юридичну тяганину суворого патентного відомства США і всьому світу довела: українці розробляють і виробляють техніку, гідну американського патента. Всі заявки української компанії в американській патентній палаті пройшли серйозну перевірку з багатьох питань. Винахід оцінили у всьому світі, і аграрії розвинених країн успішно користуються запорізькою новинкою.

Вдала розробка «Агросепмаш» в черговий раз доводить про те, що українські машинобудівники в умовах жорсткої кризи можуть дати фору просунутим «айтішникам», які багато років залишаються в лідерах.

Щодо конкурентів, то виробників агротехніки на українському і світовому ринках дуже багато, але інновації компанії «Агросепмаш» показали високий рівень, і компанія виявилася поза конкуренцією завдяки новій технології сортування.

Унікальність винаходу полягає в нагнітальному пристрої повітряного потоку в сепараторі. Завдяки цій розробці фермери мають можливість отримувати якісне насіння і добірне зерно високої якості. Ще один важливий плюс винаходу - енергоспоживання зерноочисного сепаратора в 2-3 рази менше звичайного.

Представники запорізької компанії стверджують: вся їхня продукція, що випускається, відрізняється надійністю і простотою в застосуванні. Техніка «Агросепмаш» багато років користується попитом в Україні, США, Канаді, Австралії, Німеччині, Франції, Італії, Польщі, Словаччині, Угорщині, Румунії та країнах Балтії. А це говорить про визнання та довіру до української продукції.

«Зерноочисний сепаратор «Агросепмаш» показує дивовижний результат. Нові машини дуже ретельно відбирають зерно, наче його вручну по зернятку перебирає людина. Але як би людина не старалась це зробити, такого досконалого результату досягти абсолютно неможливо. В результаті роботи сепаратора аграрії отримують хороші сходи і щедрий урожай», - прокоментував роботу машини один з клієнтів компанії, власник агробізнесу в Дніпровському регіоні, Андрій Т.

Нова запатентована розробка - спосіб нагнітання - на сьогоднішній день виявилася на рівень ефективніше. Фермери, які купили сепаратор запорізького виробництва, стверджують: машина енергоефективна. Наприклад, за 1 годину сепаратор «Агросепмаш» здатний переробити 40 тонн пшениці і при цьому спожити всього лише 2,2 кВт год електроенергії. Обладнанню конкурентів для переробки такого ж обсягу пшениці знадобиться до 12-14 кВт годин.

Крім всіх досягнень запатентованого зерноочисного сепаратора, є ще одне - машина легко працює на будь-якому сипучому матеріалі. Сепаратор успішно чистив каву, гранули котячого туалету калібрував за розміром питомої маси. Крім того, продував вугілля - від дрібного до великого. Успішно агрегат себе зарекомендував і в Америці при очищенні зерен конопель.

Компанія «Агросепмаш» багато років працює на експорт, але продовжує максимально підтримувати вітчизняних сільгоспвиробників. Техніку для внутрішнього ринку запорожці продають дешевше, ніж вона йде на експорт.

Світове визнання і наявність патенту не змінили політику компанії по відношенню до українських аграріїв. Компанія продовжує тримати ціну на свою продукцію трохи нижче, ніж вона коштує у конкурентів. І це при тому, що в 2 рази більше виріс в ціні метал, а продукція на 85% залежить саме від його ціни.

Довідка

Свою історію запорізька компанія «Агросепмаш» почала в 2012 році. Через рік перебралася в місто Марганець, що на Дніпропетровщині, а з 2015-го конструкторське бюро і виробничі потужності компанії знову повернулися в Запоріжжя.

Сьогодні «Агросепмаш» - відомий лідер з виробництва аеродинамічних сепараторів і плоскорешіткових скальператорів, барабанних сепараторів і повітряочисних систем різних модифікацій. Всі агрегати - це результат власних розробок компанії, заснованих на новітніх технологіях, що відповідають найвищим стандартам ЄС.

Аеродинамічні сепаратори «Агросепмаш» успішно використовують для очищення і сортування будь-яких типів зерна і зернобобових культур. Серед них - пшениця, жито, овес, горох, соя, льон, ячмінь, ріпак, кукурудза, соняшник, нут, сочевиця, зерна кави. Крім того, сепаратор добре працює з замороженими ягодами і насінням овочів. Для того, щоб переключитися з однієї культури на іншу, не потрібно використовувати додатковий модуль або купувати щось ще, досить просто змінити режим роботи.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА