16:02 20.04.2021

ЧБТР допомагає поліпшити інфраструктуру аеропорту Болгарії

2 хв читати

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) разом із групою міжнародних установ розвитку та комерційних банків підтримує програму концесій та капітальних витрат аеропорту Софії. Сума 73 млн. євро, яку виділив Банк, є частиною позики на 240 млн. євро, наданої SOF Connect AD, спеціально створеній компанії (SPV), більшість у якій належить Meridiam Eastern Europe Investments SAS.

Проект є одним з найбільших концесій та проектів приватно-державного співробітництва в Болгарії до цього часу. Позика ЧБТР призначена для першого етапу Проекту та допоможе приватного сектору брати участь у транспортній інфраструктурі. Крім того, позика буде спрямована на модернізацію існуючого аеропорту, який є найбільшим міжнародним аеропортом країни.

Загальна вартість першого етапу проекту складає 480 млн. євро, а Meridiam виділяє власні кошти у розмірі 240 млн. євро.

Дмитро Панкін, президент ЧБТР, сказав: «Підтримка критичної інфраструктури в Чорноморському регіоні залишається головним пріоритетом. Ми дуже раді бути частиною цього проекту, який покращить зв'язок між країною, сприятиме розвитку туризму та призведе до економічного зростання в Болгарії, як тільки пандемія стабілізується ".

У пакеті фінансування також беруть участь Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), Міжнародна фінансова корпорація (IFC), Kommunalkredit Austria AG, Societe Generale та Unicredit Bulbank AD.

SOF Connect AD, з головним акціонером Meridiam, отримала аеропорт Софії в концесію на 35 років (до 2055 р.) від Міністерства транспорту, інформаційних технологій та зв'язку Республіки Болгарія для інвестування, розвитку, експлуатації та обслуговування аеропорту, включаючи проектування та будівництво будівлі нового пасажирського терміналу та пов'язаної з ним інфраструктури.

Заснована в 2005 році, Meridiam - це незалежна корпорація з інвестиційних виплат згідно із французьким законодавством та управляє активами. Фірма спеціалізується на розробці, фінансуванні та довгостроковому управлінні стійкою державною інфраструктурою у трьох основних секторах: мобільність, енергетичний перехід та навколишнє середовище та соціальна інфраструктура.

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) - це міжнародна фінансова установа, створена Албанією, Вірменією, Азербайджаном, Болгарією, Грузією, Грецією, Молдовою, Румунією, Росією, Туреччиною та Україною. Штаб-квартира ЧБТР знаходиться в Салоніках, Греція. ЧБТР підтримує економічний розвиток та регіональне співробітництво, надаючи позики, кредитні лінії, власний капітал та гарантії для проектів та фінансування торгівлі в державному та приватному секторах у країнах-членах. Статутний капітал Банку становить 3,45 млрд. євро. ЧБТР довгостроково оцінюється рейтингом "A-" за рейтингом Standard and Poor's, "A2" за версією Moody's та "A +" (міжнародний) за оцінкою російського рейтингового агентства ACRA. Для отримання інформації про ЧБТР відвідайте www.bstdb.org.

ЧБТР

Haroula Christodoulou

:@BSTDB,@Haroulax

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА