15:29 20.04.2021

З початку року "Рівнегаз" повірив 8,5 тисяч лічильників

2 хв читати
З початку року "Рівнегаз" повірив 8,5 тисяч лічильників

З початку року метрологи АТ "Рівнегазу" спільно з представниками ДП "Рівнестандартметрологія" перевірили 8,5 тис. побутових лічильників газу. Майже 25% приладів визнані непридатними для використання.

 

Відповідно до Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність", побутові лічильники газу повіряються кожні 8 років.

На базі відділу лабораторних вимірювань управління метрології АТ "Рівнегаз" повірку лічильників здійснюють за участі представників державного підприємства "Рівнестандартметрологія".

 

 "Рівнегаз" вдосконалив процедуру повірки лічильників для зручності клієнтів. Тепер споживачам не варто хвилюватися про те коли повіряти лічильник. Фахівці управління метрології стежать за термінами повірки за допомогою спеціального реєстру лічильників. Тож, коли наближається дата повірки, клієнтів заздалегідь попереджають і узгоджують дату та час зняття лічильників", - зазначає головний метролог АТ "Рівнегаз" Іван Овчарук.

 

У 2021 році понад 2,1тис лічильників були визнані непридатними до подальшого використання. За цей період фахівці "Рівнегазу" зафіксували 38 фактів втручання у прилади обліку з метою зменшення показань.

 

Кодекс газорозподільних систем зобов’язує споживачів забезпечувати збереження та цілісність лічильника газу і пломб на ньому. У разі виявлення фактів пошкодження приладу обліку з метою несанкціонованого відбору газу, порушники оплачують всі роботи з повірки лічильника і відшкодовують збитки, завдані АТ "Рівнегаз". Крім суми збитків, споживач має сплатити усі послуги з відключення/відновлення газопостачання і вартість самого лічильника з встановленням.

 

Довідка: Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, у яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Анатолій Шкрібляк про розширення лінійки каш швидкого приготування ТМ "Добродія"

Анатолій Шкрібляк про розширення лінійки каш швидкого приготування ТМ "Добродія"

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА