10:44 17.05.2021

Diligent Capital Partners та FMO інвестують $20 мільйонів доларів у провідного українського виробника кормів Edinstvo Group

4 хв читати

Інвестиційний фонд Diligent Capital Partners (DCP) та нідерландський банк розвитку FMO домовилися придбати міноритарний пакет акцій Edinstvo Group, провідного виробника кормів для промислових клієнтів, фасованих комбікормів, преміксів, концентратів, кормових добавок та дистриб’ютора ветеринарних препаратів, вакцин для сільськогосподарських тварин і товарів для домашніх тварин в Україні. Edinstvo Group об’єднує чотири комбікормові заводи (Диканський, Лохвицький, Летичівський і АргоКом) та найбільший в Україні завод з виробництва преміксів “Інбел” (Novacore). Інвестиції в розмірі $20 мільйонів будуть спрямовані на будівництво заводу з переробки сої, розширення потужностей по виробництву кормових добавок і встановлення додаткових ліній по виробництву фасованого комбікорму. Очікується, що ці проекти знизять виробничі витрати компанії, збільшать виробництво фасованих кормів, а також сприятимуть створенню нових робочих місць.

“Я пишаюся роботою команд DCP і Edinstvo Group, які незважаючи на невизначеність та економічну турбулентність минулого року, досягли домовленостей і успішно реалізували угоду. Ми особливо вдячні FMO за підтримку інвестиційної стратегії DCP, що спрямована на подальшу трансформацію аграрного сектору України, від ефективного виробництва та експорту сировини в напрямку збільшення глибини і частки переробки всередині країни. Edinstvo Group є чудовим прикладом успішної реалізації бізнес-моделі з високою доданою вартістю в Україні, що в свою чергу підтримує виробництво продуктів тваринництва, як для внутрішнього споживання, так і для експорту.  Edinstvo Group має амбітні плани щодо подальшого розвитку і ми раді виступити фінансовим каталізатором цих змін”, – зазначив співкеруючий партнер Diligent Capital Partners Ден Пасько.

“FMO зацікавлений у співпраці з Edinstvo Group. Наша ціль як банку розвитку – розширювати можливості місцевих підприємців і тому ми сподіваємося зробити свій внесок у наступний етап розвитку Edinstvo Group.  Спільно з нашим партнером DCP, ми прагнемо зміцнити компанію, розширити асортимент товарів з доданою вартістю та сприяти створенню нових робочих місць”, – зазначив Яап Рейнкінг, директор департаменту прямих інвестицій FMO.

“Співпраця з DCP та FMO – якісно новий етап в розвитку Edinstvo Group. Ми раді отримати таких надійних та досвідчених партнерів у реалізації наших бізнес-планів. Інвестиційна угода дозволить оптимізувати існуючу бізнес-модель, посилити наші позиції на ринку, вдосконалити якість продукції та розширити асортимент товарів з високою доданою вартістю”, – зазначив Сергій Семеняченко, співзасновник та член ради директорів Inter Edinstvo Holding.

Віталій Струков, керуючий партнер BDO Corporate Finance Україна і ексклюзивний фінансовий радник Edinstvo Group, зазначив: “Наша співпраця з Edinstvo Group налічує понад десять років і починалася з формування довгострокової стратегії та залучення фінансування від ЄБРР для реалізації цієї стратегії. Edinstvo Group належить до “вищої ліги” виробників комбікормів та преміксів в Україні і я радий, що нам вдалося знайти надійного та досвідченого інвестиційного партнера, DCP, який підтримає Edinstvo Group у реалізації довгострокової стратегії розвитку”.

Угоду супроводжували радники з міжнародно визнаних компаній: Avellum, OMP, Eterna Law, адвокатське об’єднання Снарк – супроводжували юридичний напрям, Deloitte – фінансовий та податковий, AVGroup – екологічний та соціальний, Civitta - комерційний.

Довідка

Diligent Capital Partners (DCP) – фонд прямих інвестицій з фокусом на експортно-орієнтовані компанії, агробізнес, а також компанії з сектору споживчих товарів та послуг.

FMO – нідерландський банк розвитку. Як провідний імпакт-інвестор, FMO підтримує зростання приватного сектору в країнах та на ринках, що розвиваються, за допомогою інвестицій в амбітні проекти та підприємців. Маючи 50-ти річний досвід роботи, в FMO переконані, що сильний приватний сектор сприяє економічному та соціальному розвитку, надає людям можливості для використання своїх навичок та покращення якості життя. Фокус FMO зосереджений на трьох секторах: фінансові установи, енергетика та агробізнес, харчова промисловість та водні ресурси. FMO є одним із найбільших банків розвитку приватного сектору, під його управлінням - 9.3 млрд євро в понад 85 країнах світу. Більше інформації за посиланням: www.fmo.nl

Edinstvo Group – провідний виробник кормів в Україні, що раніше входив до складу Inter Edinstvo Holding. Компанія виробляє комбікорми для промислових клієнтів, широкий спектр фасованих комбікормів, преміксів, білково-вітамінних концентратів та кормових добавок, а також займається дистрибуцією ветеринарних препаратів, вакцин і товарів для домашніх тварин. Продукція реалізується під торговими марками Щедра нива, Баланс Оптима, Feedline, BestMix, Provitan, ТОП Корм, MAX Ефект, FeedMix, Intelligent Nutrition, AnimAll, тощо.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА