19:08 17.05.2021

Parimatch Foundation провів в Черкасах інклюзивне тренування для дітей

3 хв читати

Міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation продовжує розширювати географію. 15 травня інклюзивні тренування з футболу для дітей в рамках Всеукраїнської комплексної програми фонду “Так, я можу!” відбулися у Черкасах.

До тренування долучилися десятки дітей, які вже понад чотирьох місяців тренуються у Черкасах. Для дітей це був перший досвід гри на футбольній арені, вони вийшли на поле, щоб зіграти з професійними гравцями ФК “Черкаський Дніпро”. Завдяки цьому діти відчули не тільки атмосферу великої гри, вони спробували себе у ролі справжніх футболістів. Перед тренування дітям були вручені подарунки.

Регіональними партнерами проекту виступив благодійний фонд “Чемпіони по життю”, співзасновниками якого є Анжела Котова та Юрій Гончаров. Цей проект реалізується за підтримки регіональної громади та активних громадян.

Також варто відзначити, що зайняття провів відомий гравець, воротар Національної паралімпійської збірної команди України Богдан Кулинич. Не так давно, на XV літніх Паралімпійський іграх 2016 року в Ріо-де- Жанейро, Богдан разом з командою вибороли золоті медалі та стали паралімпійськими чемпіонами. Крім того Богдан чемпіон світу та Європи. І ось тепер він демонструє свою майстерність та ділиться досвідом вже як наставник.

Заняття спортом та фізичною культурою для таких дітей — це не лише підтримка їхнього здоров’я й реабілітації. Дуже часто це основна можливість соціалізації та реалізації талантів дитини у колективі. Це те, що робить життя дітей кращим і дарує яскраві позитивні емоції.

Катерина Білоруська, президент міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation: “Програма фонду "Так, я можу!" продовжує розширювати свою географію. Дуже рада, що ми відкрили Черкаси, нове для на місто. Приємно, що тут теж є небайдужі люди і всі необхідні умови для організації дитячих тренувань. Спорт позитивно впливає і на фізичний стан дитини, і на психоемоційний. Він дарує такі потрібні дітям позитивні емоції. Для дитини з інвалідністю це отримання нових вражень, задоволення від спільної гри, друзів і посмішки. Для батьків це також важливо — вони радіють можливості урізноманітнити життя своєї дитини і побачити, як їх дітки радіють”.

“Програма ”Так, я можу!” – важлива ініціатива для соціалізації і занять спортом дітей із особливими потребами. Ми завжди раді долучатися та підтримувати всі подібні ініціативи. Адже інклюзія має впроваджуватися в різні сфери життя з самого дитинства. Будемо робити все, щоб такі проекти реалізовувалися не тільки в Черкасах, а масштабувалися на всю область. Над низкою таких ідей і планів працюємо вже зараз", — розповів голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

“Дуже хотілося б, щоб інклюзія була не просто мрією, а реальністю для Черкаської області. Ми чудово розуміємо, що успіх просування до неї багато в чому визначає і позиція керівництва області. Тому обласна рада в тісній співпраці з обласною державною адміністрацією вже працює над реалізацією інклюзивних проектів у найбільших містах нашого регіону. Крім того, ми завжди підтримуватимемо, чим можемо, такі ініціативи, як “Так, я можу!”. Їх має бути якомога більше”, – переконаний заступник голови Черкаської обласної ради Сергій Лісовий.

Програма “Так, я можу!” спрямована на те, щоб заохочувати дітей займатися спортом та створювати для цього всі необхідні умови, щоб спорт був однаково доступним для всіх. Проект чудово зарекомендував себе торік і у 2021-му міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation запланував відкрити інклюзивні спортивні групи ще в 10 регіонах України й залучити до занять щонайменше 300 дітей з інвалідністю. 

Наразі такі групи вже реалізовано в Києві, Харкові та Львові. Цього року приєднались Черкаси, Рівне та Луцьк, Запоріжжя, Київ, Маріуполь, Львів. У перспективі ціллю проекту “Так, я можу!” є створення гідного спортивного середовища для дітей з інвалідністю по всій Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Анатолій Шкрібляк про розширення лінійки каш швидкого приготування ТМ "Добродія"

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА