13:58 20.05.2021

Фестивальна Чернігівщина пропонує насичений подіями туристичний вікенд – Анна Коваленко

2 хв читати
Фестивальна Чернігівщина пропонує насичений подіями туристичний вікенд – Анна Коваленко

Голова Чернігівської ОДА запросила киян на фестивальний вікенд

Реконструкції середньовічних боїв, мистецькі перформанси, захоплюючі екскурсії та нові музейні експозиції чекають туристів на Чернігівщині в ці суботу та неділю 22-23 травня. Широка програма заходів у музеях області дозволяє спланувати насичений індивідуальний тур для всієї родини.

Розпочати суботній день, 22 травня рекомендуємо в Парку природи "Беремицьке", де о 10:00 стартує історичний фестиваль "Вовча гора". У вас буде можливість побачити шикування військ на ристалищі та запеклі бої ратників, взяти участь у богатирських забавах та майстеркласах зі стародавніх ремесел, придбати роботи майстрів на середньовічній ярмарці та скуштувати смачних страв на фудкорті. Також скористатися нагодою, щоб прогулятися екостежкою в заповідній частині парку, де можна побачити диких тарпанів, туроподібних биків, сайгаків та інших представників давньої мегафауни Полісся. Вхід на фестиваль вільний.

З повною програмою можна ознайомитися за посиланням.

В другій половині дня Чернігівський обласний художній музей ім.Григорія Галагана запрошує гостей на щорічну акцію "Ніч музеїв". З 15:00 тут триватимуть презентації, виставки та художні майстеркласи. А о 18:30 розпочнеться поетично-драматичний перформанс-презентація колекції дизайнерського одягу членкині Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ольги Костюченко. Також протягом дня можна буде відвідати міні-виставку дизайнерських капелюшків Валентини Свистун. Вхід на заходи акції вільний.

З повною програмою можна ознайомитися за посиланням.

Комфортну ночівлю в Чернігові забезпечать готелі Riverside, Reikartz Chernihiv, "Україна" та інші, що пропонують розміщення різного рівня сервісу вартістю від 400 до 1500 грн на двох.

Ранок неділі, 23 травня рекомендуємо присвятити екскурсії історичним центром Чернігова від місцевих гідів. Організувати екскурсію допоможе Чернігівське об'єднання екскурсоводів  або адміністрація Національного заповідника "Чернігів стародавній". До речі, в приміщенні Чернігівського колегіуму на Валу заповідник щойно відкрив виставку ікон ХVIIІ – ХІХ ст., приурочену до Міжнародного дня музеїв.

Найкращим завершенням туристичного дня на Чернігівщині стане візит до міста Ніжин. Напередодні Ніжинський краєзнавчий музей ім. Івана Спаського урочисто відкриє Меморіальний будинок-музей Юрія Лисянського" з тимчасовою виставкою "Мандрівник козацького роду", присвячену видатному українському мореплавцю, учаснику навколосвітньої подорожі Івану Крузенштерну. Також можна буде побачити нові експозиції про природу Приостер'я, фотовиставку про історико-архітектурну спадщину Чернігівщини та фьюжн-виставку ніжинських митців "Завжди різні". А якщо приїхати до Ніжина ще у п'ятницю, можна потрапити на акцію "Ніжинська музейна ніч", яка розпочнеться о 20:00 на площі Івана Франка та охопить кілька музейних закладів міста.

З повною програмою можна ознайомитися за посиланням.

"Травневий фестивальний вікенд стане справді незабутнім! Запрошую киян та мешканців інших міст насолодитися нашою гостинністю!" - Анна Коваленко, голова Чернігівської облдержадміністрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА