Пресрелізи

Анна Коваленко підписала меморандум про співпрацю між Чернігівською ОДА та Державним космічним агентством України

27 травня 2021 року відбулося підписання Меморандуму між Державним космічним агентством України та Чернігівською обласною державною адміністрацією про співробітництво у сфері космічної та науково-технічної діяльності.

Документ створює правову основу для укладання двосторонніх угод і досягнення додаткових домовленостей з співробітництва та проведення спільних заходів в галузі дистанційного зондування землі на предмет виявлення незаконних видів діяльності.

Вирішення проблем розорювання земель природоохоронного фонду, незаконних використань землі, вирубок лісу та стихійних сміттєзвалищ на Чернігівщині визначені одним з пріоритетних напрямків роботи Анни Коваленко, голови Чернігівської облдержадміністрації. Важливою складовою впливу на ситуацію стане створення системи моніторингу сміттєзвалищ, сільськогосподарських угідь, моніторингу лісовищ з використанням космічних даних та технологій. В результаті факти порушень природоохоронного законодавства матимуть документальне підтвердження. Можна буде побачити, де і як незаконно використовується земля, вирубається ліс і зносять сміття.

“Разом з ініційованим мною суттєвим підвищенням штрафів за розорення берегів річок та озер моніторинг стане дієвою протидією порушникам і нарешті припинить свавілля і безкарність”, - зазначила голова Чернігівської ОДА.

Меморандум набирає чинності з моменту його підписання і діє протягом п’яти років. Чернігівська області стане пілотним регіоном, на території якого будуть запроваджені інноваційні інструменти супутникового моніторингу використання земель та інших природних ресурсів.

 

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ