19:32 10.06.2021

Розвиток настільного тенісу та протидія договірним матчам: ФНТУ разом зі Sport Integrity Team створили комітет етики та чесної гри

3 хв читати

10 червня в інформагентстві "Інтерфакс-Україна" пройшла конференція, присвячена принципам чесної гри та етики у світі настільного тенісу України. За результатами конференції Федерація настільного тенісу України спільно з Sport Integrity Team оголосили про співпрацю у протидії порушенням принципів чесної гри з боку спортсменів. Першим результатом співпраці стало створення «Кодексу з етики та чесної гри», підготовка до запуску комітету етики та чесної гри ФНТУ та система нових "правил гри" для гравців в Україні.

Популярність українських турнірів на міжнародному ринку посприяла зростанню кількості випадків тиску на гравців з пропозиціями брати участь у договірних матчах. Розуміючи важливість збереження репутації українського настільного тенісу, федерація прийняла рішення про співпрацю з експертами Sport Integrity team — підрозділом міжнародної організації по боротьбі з договірними матчами Federbet. Команда Sport Integrity вже має успішний досвід протидії організації матчів з фіксованим результатом та створення комітету етики та чесної гри для Української Асоціації Футболу.

ФНТУ продовжує розвиток підходів щодо регулювання ринку комерційних турнірів настільного тенісу. Всі основні турніри підписали угоду про офіційний статус і включені в єдиний календарний план спортивних подій на території України. Матчі обраховуються в національний рейтинг, а гравці повинні підтверджувати статус професійних спортсменів.

"Ми рішуче налаштовані на боротьбу з договірними матчами, тому створили комітет етики та чесної гри. В силу нашої демократичності та виконання головної мети федерації — розвитку виду спорту в країні, ми були відкриті до нових турнірів та всіляко цьому сприяли, не нав'язуючи зайвих регуляцій. На даний момент, з огляду на світовий досвід організації ліг, ми зобов'язані створити для всіх турнірів та гравців єдині правила чесної гри й контролювати їх виконання. Упевнений, що досвід команди Sport Integrity допоможе нам створити реально робочі інструменти протидії тому, що ставить під загрозу суть спортивного принципу. " — заявив Президент ФНТУ Зац Олександр Вікторович.

"Федерація настільного тенісу України дуже стурбована проблемою та вирішила дуже сильно відреагувати. Тому ми пишаємося цією співпрацею. Нечисті на руку гравці або організатори повинні знати, що з цього моменту у них немає шансів залишитися безкарними! Вони ризикують не тільки своєю кар'єрою або роботою, але й притягненням до кримінальної відповідальності.

Ми впевнені, що зробимо настільний теніс України видом спорту, вільним від договірних матчів. " — прокоментував партнерство Франческо Баранка, консультант Sport Integrity Team S.r.l.

ФНТУ була заснована в 1992 році для розвитку настільного тенісу в Україні, підвищенню ролі фізичної культури й спорту у всебічному розвитку особистості, зміцненню здоров'я громадян, формування здорового способу життя та захист спільних законних інтересів своїх членів.

Головними змаганнями ФНТУ є: Клубні чемпіонати України, індивідуальні Чемпіонати України різного віку і серії турнірів настільного тенісу, які отримали офіційний статус.

Sport Integrity Team — італійська організація, яка бореться з договірними матчами, захищаючи права всіх зацікавлених сторін, асоціацій, букмекерів та клієнтів. З 2020 року Sport Integrity є продовженням Federbet.

Серед замовників Sport Integrity Team — букмекери, такі команди як Аталанта, а також Українська Асоціація Футболу. У 2020 році Sport Integrity Team виявила понад 1000 підозрілих матчів з усіх видів спорту, і завдяки звітам команди було порушено безліч спортивних і кримінальних операцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА