14:43 14.06.2021

Наркоманія як проблема сучасного суспільства

2 хв читати

На жаль, майже у кожного з нас серед рідних або в колі спілкування є люди, залежні від наркотиків. Ще страшніше тенденція поширення залежності з кожним роком, особливо в молодіжному соціумі. Страшно і те, що по експоненті зростає число залежних серед представниць прекрасної статі. При цьому причини знайомства з наркотиками у всіх різні - від пошуку гострих відчуттів до депресії, сугестивності і наявності недозволених внутрішніх конфліктів. Нагадуємо, що  лікування наркоманії в Києві  та інших містах нашої країни здійснюється на всіх стадіях залежності, але чим раніше звернутися за кваліфікованою допомогою, тим простіше буде повернутися до здорового життя. Не менш важливо знайти хорошого нарколога-психотерапевта, який допоможе з мотивацією.

Стадії залежності

Фахівці виділяють три стадії наркотичної залежності, хоча симптоми і прояви цієї залежності можуть бути індивідуальними. Вони залежать і від особливостей людини, і від типу вживаних препаратів.

Перша - це початкова стадія, коли людина виправдовує вживання, використовує наркотики як засіб комунікації, поступово підвищуючи дози і вірячи, що зможе «злізти» в будь-який момент.

Друга стадія - це фізична залежність, коли наркотики вже не приносять задоволення. На цій стадії, коли організм просто вже не може нормально працювати без дози, починаються втрати контролю, зміна поведінки, порушення закону і матеріальні труднощі.

Третя стадія має на увазі поразку головного мозку і сильну залежність. На цій стадії вже розвиваються хронічні хвороби, змінюється сприйняття світу, спостерігається втрата соціальних зв'язків, діагностуються небезпечні психічні порушення.

Але навіть на третій стадії можна повністю позбутися від залежності і повернутися до здорового життя! Однак в деяких випадках тільки самостійного бажання і сили волі вже виявляється недостатньо - і потрібно звертатися до фахівців.

"Медікоментов": центр боротьби з різними залежностями

Не бійтеся і не соромтеся звертатися за допомогою до фахівців, в тому числі в центри аддіктології, як "медікоментов". Лікування та підтримка тут пропонуються на конфіденційній основі, а терапія проводиться за сучасними методиками і комплексно, в тому числі в стаціонарах рівня 4-зіркового готелю.

Щоб отримати безкоштовну консультацію і більше дізнатися про курси лікування терміном 7-14 днів, відвідайте сайт центру.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА