11:34 15.06.2021

ГО “Розвиток ІТ-освіти” долучилось до ініціативи "Пакт заради молоді", яка проходить під патронатом UNFPA

3 хв читати

Громадське об'єднання “Розвиток ІТ-освіти” та Громадська організація "Центр "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності" підписали Меморандум про співпрацю в рамках ініціативи "Пакт заради молоді - 2025" за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA). Мета співпраці - розвиток навичок молоді та підвищення її здатності до працевлаштування.

“Для нашого громадського об'єднання синергія з ініціативою “Пакт заради молоді” є важливим кроком на шляху до підвищення рівня освіти в Україні та зниження відтоку кадрів за кордон. Ми беремо найкращі практики, які успішно імплементовані вже у багатьох країнах та впроваджуємо їх для учнівської та студентської молоді в Україні. Як випускник ФІОТ КПІ та представник бізнесу, я бачу великий потенціал у багатосторонньому партнерстві навчальних закладів, молоді, бізнесу та міжнародних партнерів”- зазначив співзасновник ГО “Розвиток ІТ-освіти” Анатолій Бойко, який здійснює матеріальну підтримку освітніх проєктів організації.

Згідно з Меморандумом, сторони зобов’язалися координувати свої дії щодо виконання програм неформальної освіти, метою яких є розвиток практичних навичок та зайнятість молоді.

“Приєднання до такої успішної міжнародної ініціативи, говорить про великий потенціал наших проєктів та їх важливість для розвитку освіти в ІТ-галузі України. Така колаборація ВУЗу, міжнародних партнерів та бізнесу допоможе студентам не тільки отримати якісну освіту, але й можливості для професійної реалізації завдяки програмам стажування”, - підсумував учасник ГО та глава представництва компанії “Cisco” в Україні Сергій Мартинчук.

Крім цього, в рамках співробітництва, ГО “Розвиток ІТ-освіти” та Факультет інформатики та обчислювальної техніки КПІ поєднали зусилля задля створення навчальної екосистеми, на базі якої будуть проведено декілька навчальних програм, передбачених Меморандумом. Зокрема, програми «Skills Lab: успішна кар’єра» та «Skills Lab: власна справа», які націлені на допомогу молоді з визначенням своїх кар’єрних уподобань, та навичок, потрібних для отримання роботи та/або заснування власної справи. Також активною є менторська підтримка від бізнесу для молоді.

«Програми Skills Lab успішна кар’єра та власна справа активно впроваджуються Центром «Розвиток КСВ» за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення та Міністерства молоді та спорту України з 2018 року. Ми вже знаємо, що цей формат ефективно працює і дійсно допомагає молодим людям розібратися з основними етапами розвитку кар’єри, розвинути важливі навички, які потребують всі сучасні роботодавці, та зрозуміти які знання і компетенції їм знадобляться для започаткування власного бізнесу. Для нас важливо зробити ці програми доступними для молоді по всій країні, тому ми раді вітати ГО “Розвиток ІТ-освіти” в якості партнера Пакту заради молоді - 2025 і готові реалізовувати спільні проєкти для розвитку навичок молоді та підвищення її здатності до працевлаштування», - підкреслила Ія Савченко, координаторка молодіжних програм Центру «Розвиток КСВ».

Нагадаємо, що ініціатива “Пакт заради молоді-2020” виникла з метою об’єднати зусилля компаній, держави та освіти для розв'язання проблем працевлаштування молодих людей в Україні. За чотири роки існування ініціативи, Пакт підписали 146 роботодавців, серед яких 70 активно впроваджують програми працевлаштування молоді. У березні 2020 року CSR Ukraine, Центр “Розвиток КСВ” спільно з UNFPA та Міністерством культури, молоді та спорту України провели перший вступний вебінар для 33 регіональних партнерів “Пакту заради молоді - 2020”.

Настановча онлайн зустріч для регіональних партнерів ініціативи «Пакт заради молоді-2025», до якої долучилося 40 нових регіональних партнерів, відбулася у травні 2021 року. Більше про Пакт https://careerhub.in.ua/pact-for-youth-2025

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА