12:15 25.06.2021

Реконструкція павільйону "Квіти України". Забудовник готовий до співпраці з киянами

2 хв читати

На Січових Стрільців, 49 у Києві планують реконструювати модерністський павільйон "Квіти України". Замовником проєкту реконструкції виступає іноземний інвестор. За словами керуючого партнера цього проекту Олексія Пишного, замовник чітко дотримується українського законодавства, тому реконструкція буде виконана в межах правил.

Через брак комунікацій з громадськістю на початковому етапі виникли певні непорозуміння з активістами, які стали на захист будівлі. Забудовник наголошує, що навіть попри те що будівля не має статусу пам’ятки архітектури, проєкт був винесений на консультативну раду Департаменту охорони культурної спадщини, та був підтриманий. Отримані всі необхідні дозволи.

"Ми чітко дотримуємося норм етики і чинного законодавства України, тому не може бути й мови про 20-поверхівку,— коментує Олексій Пишний. — Верхня відмітка останнього експлуатованого поверху — 27 метрів, тобто 8 поверхів над рівнем землі і один вниз. Ми уважно вивчили конструктивні особливості будівлі та прийняли рішення максимально зберегти деякі його частини".

Реставрація фасадів та реновація інтер'єрів буде проведена як з боку вулиці Січових Стрільців, так й у частини будівлі, яка знаходиться з боку вул. Гоголівська.

Спільно з лауреатом державної премії України з архітектури Григорієм Духовичним вже вироблено архітектурне рішення, але забудовник готовий провести відкритий конкурс концепцій і спільно з професійним журі та небайдужими городянами вибрати переможця, чий проєкт надалі буде реалізований.

"Хотілося б реалізувати дуже цікавий простір, щоб не тільки бізнес-резидент будівлі, але будь-який киянин міг ним користуватися й проводити в ньому час відпочинку, ділові або творчі зустрічі. Підземний поверх можна розглянути як зону паркінгу або продуктового рітейлу з окремою вхідною групою з боку вулиці Гоголівської", — зазначив Пишний.

Щодо дикого винограду, який вже став частиною фасаду будівлі, забудовник обіцяє на час реконструкції пересадити рослину. Якщо фасадне рішення, яке буде обрано на відкритому конкурсі, буде передбачати подібне рослинне оформлення, забудовник готовий взяти на себе зобов'язання щодо його реалізації.

Забудовник готовий до плідної співпраці з містянами, тому закликає до активної участі в обговоренні проєкту реконструкції.

Довідка:

"Квіти України" — навчально-методичний павільйон в стилі післявоєнного модернізму, споруджений у 1983–85 роках. У 1986 році проєкт отримав відзнаку Спілки архітекторів як один з кращих архітектурних творів року. Зараз його фасад майже повністю закритий виноградом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА