16:34 01.07.2021

Руслан Рябошапка: "Владі не потрібні дієві механізми, владі потрібен серіал"

2 хв читати
Руслан Рябошапка: "Владі не потрібні дієві механізми, владі потрібен серіал"

Руслан Рябошапка в ефірі 4 каналу у програмі "Чільне" прокоментував законопроєкт про так звану деолігархізацію, назвавши його м’яким, адже він не передбачає жодних серйозних наслідків для олігархів, які будуть включені в реєстр – саме тому він буде прийнятий. Крім того, політик має обґрунтовані підстави вважати, що після прийняття закону внести правки до нього, які передбачали б більш жорстокі санкції для олігархів, є неможливим через блокування цього процесу тими депутатами, які лобіюють інтереси олігархів.

Рябошапка в ефірі зазначив: "Закон приймуть: він і красивий для людей, і безпечний для олігархів".

"Спочатку приймуть цей закон, потім скажуть що посіпаки олігархів не дають застосувати цей закон, необхідно внести поправки, щоб прибрати механізми, які блокують закон", – пояснює свою думку Рябошапка.

 "Є дієвий механізм, як зробити публічним лобіювання інтересів олігархів народними депутатами. Ми пропонували зробити як у Франції: електронний реєстр конфліктів інтересів членів парламенту, тобто, якщо народний депутат має конфлікт інтересів [при розгляді законопроєкту – ред.], він має це публічно заявити. Якщо такої заяви немає, то складається адміністративний протокол Національним агентством з питань запобігання корупції, і за повторне таке правопорушення ми пропонували позбавляти мандату. Це могло бути дієвим механізмом, але владі не потрібні дієві механізми, а потрібен серіал", – розповів Рябошапка.

Руслан Рябошапка – співзасновник Центру національної стійкості та розвитку (https://www.cenrd.org/)  разом з Олександром Данилюком та Павлом Клімкіним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА