18:01 07.07.2021

5 шкільних проєктів реалізують у межах платформи "Екошкола"

3 хв читати

Закінчився ще один навчальний рік у «Екошколі». Протягом навчання учні вивчали теми енергозбреження, зміни клімату, біорізноманіття тощо і навчалися основ проєктного менеджменту. Школярі, які пройшли повний курс навчання, підготували власні проєкти для своїх шкіл. Традиційно компанія «Фармак», яка заснувала проєкт, нагороджує випускників і виділяє мінігранти на реалізацію найкращих ідей. Цього року реалізують 5 проєктів у різних куточках України.

«Для школярів ще один навчальний рік позаду. Попереду канікули і реалізація заявок у школах. Ми радіємо, що десятки учнів отримали нові знання і зможуть їх застосувати, реалізовуючи власні ідеї. Рекуператори, сонячні панелі, екологічні лабораторії, фонтанчики будуть встановлені у школах завдяки старанням учнів. Ідеї, які вони запропонували, а ми підтримали. Ми віримо, що маленькі перемоги наших учнів сьогодні надихнуть їх на масштабування своїх ідей у майбутньому», – коментує Євгенія Піддубна, директорка з корпоративних комунікацій АТ «Фармак».

Першість здобув проєкт «Шкільне подвір’я – дзеркало мого мікрорайону» учнів з міста Полонне, що на Хмельниччині. Планується створити сонячне дерево на території гімназії. Дерево створять з екологічно чистих матеріалів і обладнають сонячними панелями. Під його гілками розташують лавки для відпочинку і зроблять виходи для зарядки телефонів і планшетів. Також проєкт передбачає створення стенду з інформацією про червонокнижних тварин і рослини Хмельниччини. Команда отримує 25 тисяч гривень на реалізацію проєкту та менторську підтримку експертів протягом усієї його реалізації .

Друге місце отримали учні із села Дубриничі Закарпатської області. Проєкт «EcoLab для всіх», що має на меті побудувати простір для проведення екологічних досліджень у школі.

Третє місце посів проєкт «Рекуперація. Енергозбереження» команди з міста Ладижин Вінницької області. Проєкт передбачає встановлення рекуператорів тепла у шкільних класах.

Додатковими грантами відзначили проєкти «Еколабораторія GreenSchool» з міста Запоріжжя та «Безконтактний питний фонтанчик з модулем видачі в пляшку» з міста Шостки.

«Ми радіємо, що школи як великих міст, так і маленьких сіл бачать проблеми, пов'язані з навколишнім середовищем. І, що надважливо, вони готові діяти. Починаючи з того, що дізнаються більше про ці проблеми, навчаючись в «Екошколі» і закінчуючи написанням власних проєктів. Ми прагнемо, щоб діти зрозуміли та відчули на власному досвіді, що їхня думка має значення, що вони впливові, що вони рушії змін», – коментує Оксана Кравченко, виконавча директорка ГО «Український екологічний клуб "Зелена Хвиля"»

Проєкт «Екошкола» реалізовує АТ «Фармак» у співпраці з ГО «Український екологічний клуб "Зелена Хвиля"».

Про проєкт

«Екошкола» – безкоштовна навчальна онлайн-платформа, що розрахована на учнів 6–11-х класів. Курс передбачає проходження навчальних лекцій, практичних завдань, написання та захист власних проєктів.

«Екошкола» має на меті популяризувати екологічні знання серед молоді і привернути увагу до питань охорони навколишнього середовища. Проєкт реалізує АТ «Фармак» у співпраці з ГО «Український екологічний клуб "Зелена Хвиля"». Детальніше про проєкт за посиланням.

Довідка про компанію

«Фармак» – лідер фармацевтичного ринку України*. У продуктовому портфелі компанії понад 400 найменувань лікарських засобів. Серед основних напрямів – ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні, протизастудні та інші препарати.

Компанія щорічно реінвестує в розвиток до 90% прибутку. Загалом з 1995 року було інвестовано в модернізацію виробництва понад 310 млн доларів США. Щорічні інвестиції в наукові дослідження й розробки становлять приблизно 15 млн доларів США. Виробничі потужності, дослідницька база, лабораторно-технічний комплекс підприємства мають міжнародну сертифікацію та відповідають високим вимогам європейських стандартів GMP.

У 2020 році «Фармак» збільшив експорт на 40%. Сьогодні продукція компанії представлена в понад 30 країнах ЄС, Центральної та Південної Америки, СНД, Близького Сходу, Азії тощо.

«Фармак» входить до 25 найінноваційніших компаній, визнаний найбільшим платником податків серед фармвиробників України та найкращим роботодавцем**.

* За обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні, за даними Proxima Research.

** За даними рейтингів: видання «Власть денег» (2020 р.), «Рейтинг. Бізнес в офіційних цифрах» (2021 р.), «Топ-100. Рейтинги крупнейших» (2020 р.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА