13:43 08.07.2021

Олександр Данилюк братиме участь у конкурсі на посаду голови Бюро економічної безпеки (БЕБ)

2 хв читати
Олександр Данилюк братиме участь у конкурсі на посаду голови Бюро економічної безпеки (БЕБ)

Про це він повідомив вчора на своїй фейсбук-сторінці https://fb.watch/v/1_RoDxA7D/ .

"Я працював над розробкою концепції, а також прийняттям відповідної законодавчої бази для функціювання БЕБ з 2011 року" - зазначив Данилюк у своєму мотиваційному листі https://www.facebook.com/1606315133022271/posts/2962841094036328/  - "Зокрема, включив створення незалежного Бюро у коаліційну Угоду парламентської коаліції 2014 року, а також у програму кандидата в президенти Зеленського. Я зупиняв ініціативи, які дискредитували створення органу, зокрема урядовий законопроєкт 2015 року".

О.Данилюк стверджує, що, незважаючи на те що закон про БЕБ не є оптимальним, він надає певні можливості для створення і початку ефективної роботи цієї установи.

О.Данилюк боровся за ліквідацію податкової міліції, перебуваючи на посаді міністра фінансів України. Включив створення БЕБ до програми взаємодії з МВФ у 2016 році, домовився про підтримку Guardia di Finanza Італії та органів США у створенні БЕБ. А також розробив законопроєкт, який ліг у основу чинного закону про Бюро Економічної Безпеки.

Відставка Данилюка з посади міністра фінансів відбулась після того, як Данилюк виступив в парламенті проти збереження повноважень  податкової міліції в 2017 році https://fb.watch/v/QdSICz-5/ .

Стосунки Данилюка з Офісом Президента Зеленського погіршились після того, як Данилюк виступив проти підпорядкування БЕБ Президенту.  

Бюро економічної безпеки - це центральний орган виконавчої влади, на який покладаються завдання щодо протидії правопорушенням, які посягають на функціонування економіки держави.

Термін подачі заяв на участь у конкурсі на посаду голови Бюро економічної безпеки закінчився ввечері 7 липня 2021.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА